Губернатор погрожує закрити не готові до літа бази на Світязі

Губернатор погрожує закрити не готові до літа бази на Світязі
Не всі бази відпочинку в Шацькому районі на Волині привели у готовність до початку літнього сезону.

Про це йшлося 18 травня під час наради волинських чиновників у Шацьку.

Цьогоріч на території області функціонуватиме понад 100 оздоровчих закладів для дорослих, 95 баз відпочинку, з яких 86 розташовані на території Шацького району; понад 60 рекреаційних зон, відведених для купання: 26 пляжів, 9 пляжів при дитячих оздоровчих закладах і 29 водних рекреацій.

Завдяки проведеній рекреаційній роботі у попередні роки в Шацькому районі кількість відпочиваючих за сезон збільшилась від 70 тисяч до 100 тисяч осіб. Оскільки кількість охочих відвідати перлину Світязя збільшується, зростає і рекреаційне навантаження на екосистему.

Незважаючи на позитивні зрушення, що відбулися в період оздоровчих сезонів в 2011 – 2012 років, залишається низка баз відпочинку, які не привели у готовність до початку літнього сезону, чи не ліквідували старі будівлі. Тому, голова облдержадміністрації Борис Клімчук вкотре підкреслив, що бази відпочинку, які належним чином не будуть підготовлені до літнього сезону, відкриті не будуть.

«Якщо власники здравниць не реагують на приписи профільних установ, надають людям неякісні умови для відпочинку, не оновлюють матеріально-технічну базу в закладі, то й працювати не будуть. Дамо краще шанс шачанам, які успішно розвивають зелений туризм. Вони думають не лише про прибутки, а й про комфорт гостей: годують туристів смачними стравами, надають чисту постіль, словом все необхідне», - зауважив Борис Клімчук.

Губернатор дорчучив профільним керівникам жорстко контролювати підготовчий процес баз відпочинку до літнього сезону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Губернатор погрожує закрити не готові до літа бази на Світязі
19 травень, 2013, 08:00