5 Незвичайних страв української кухні, про які мало хто знає*

5 Незвичайних страв української кухні, про які мало хто знає*
Якщо будь-кого запитати про те, що він знає про українську кухню, то велика ймовірність, що ви одразу почуєте про борщ, сало, вареники тощо. Але національна кухня України налічує безліч смачних рецептів, про які багато хто навіть і не знає. З цієї статті ви дізнаєтесь про деякі з них.

До речі українці дуже полюбляють хліб та інші вироби з борошна. Навіть є народна приказка про цей продукт: «Хліб – усьому голова». А якщо хочете спробувати натуральну та якісну українську випічку – обов’язково придбайте свіжі хлібобулочні вироби в Луцьку, від виробника ПРАТ «Теремно Хліб».

А тепер переходимо до цікавих та незвичних страв української кухні:

1. Затірка. Історія цієї страви походить з глибокої давнини української культури. Її готували не тільки наші пращури, але й інші слов’янські народи. Рецепт затірки простий та не потребує дорогих інгредієнтів: беруть солоне тісто і розтирають його з борошном у глиняному глечику. Розтирають тісто до утворення маленьких кульок, розміром приблизно з горошину. Потім кульки варять в бульйоні, молоці, або воді. Подають затірку зі шкварками, маслом чи олією.

2. Гомбовці. Готується страва дуже просто та швидко. Гомбовці – це невеликі булочки з дріжджового тіста, які роблять, переважно, на пару. Пиріжки готують з різноманітною начинкою. Часто використовують ягоди, фрукти, сир та інше. Після приготування, гомбовці обвалюють у сухарях з цукром.

3. Рокот-крумплі. Ця страва запозичена в угорських сусідів. Вона доволі проста, а інгредієнти, для її приготування є в кожному холодильнику. Для страви знадобиться картопля, сир, копчене м’ясо та яйця. Всі інгредієнти нарізають чи натирають, викладають тоненькими шарами, приправляють червоним перцем та запікають.

4. Меживо. Ця страва нагадує популярну овочеву ікру чи рагу. Меживо готують з буряку, баклажанів, гарбуза, помідорів, кабачка та інших овочів, залежно від рецепту. Обов’язковим інгредієнтом страви вважається цибуля і морква. А подавати до столу її можна одразу після приготування або пізніше, у холодному вигляді. Дехто вважає, що меживо, яке зберігалось у холодильнику декілька днів, краще смакує. Річ у тім, що овочі, з часом, починають маринуватись у власному соку та отримують насичений смак.

5. Лемішка. Це полтавська страва, котра майже вийшла з побуту українців. Секрет її приготування можна знайти у старих книжках з рецептами. Для лемішки використовують попередньо обсмажене борошно гречаної крупи. Його розводять у гарячій воді, яку попередньо приправили сіллю, до отримання густої консистенції. У страву додають обсмажене сало та ставлять до печі (духовки).

Спробуйте приготувати одну з цих смачних страв. Українська кухня має довгу історію та містить у собі дуже багато смачних та незвичних страв. Спробуйте, не пожалкуєте!
«Джерело: hlibinvest.com.ua»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кухня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
5 Незвичайних страв української кухні, про які мало хто знає*
07 жовтень, 2018, 22:46