Найбільші поштові компанії в Україні*

Найбільші поштові компанії в Україні*
Статистика показує, що обсяг відправлених листів в Україні зменшується на 15% щороку. При цьому кількість отриманих посилок постійно збільшується. Такі тенденції мають цілком логічне пояснення: спілкування сучасного суспільства у більшості випадків відбувається онлайн, а ринок електронної комерції постійно розширюється.

Не дивно, що різноманітні служби поштових відправлень відкривають усе нові й нові відділення у найвіддаленіших куточках країни. Величезний сегмент товарів надходить із Китаю, тому послуга відстеження посилки з Aliexpress користується неабияким попитом. Сервіс пошуку поштових відправлень Posylka.net спеціалізується на контролі відправлень і допомагає користувачам спостерігати за переміщенням вантажу в режимі реального часу.

Поштові служби конкурують між собою та невпинно вдосконалюють якість обслуговування клієнтів. У цій статті ми розповімо про найавторитетніші компанії, які працюють на території України, розглянемо їхні сильні та слабкі сторони.

Укрпошта



Державне підприємство, що було засновано у 1994 році. Основні напрямки діяльності:

• пересилання внутрішніх та міжнародних відправлень;
• випуск марок;
• передплата газет та журналів;
• послуги кур’єрської доставки;
• грошові перекази.

Загальна кількість доступних споживачам послуг – близько 50. Структура підприємства складається з 29 філій, 12,8 тисяч відділень різного типу. Щороку «Укрпошта» доправляє понад 15 мільйонів посилок. Завдяки співробітництву на партнерських засадах з деякими онлайн-магазинами транспортування покупок у пункт призначення на території Україні безкоштовне.

Укрпошта надає можливість відстежувати посилку з «Аліекспрес» за допомогою трек-номеру на комп’ютері чи смартфоні. Термін транспортування варіюється у діапазоні від 15 до 35 діб. Детальніше про строки поштової доставки «Укрпошти» можна дізнатися тут: http://ukrposhta.ua/vidslidkuvati-forma-poshuku.
Пакунки надходять на адресу відділення, індекс якого клієнт зазначив під час реєстрації на сайті. Інформація про прибуття посилки надходить через SMS, повідомлення у месенджері чи соціальній мережі.

Нова Пошта



Компанія з’явилася на ринку транспортування у 2001 році. Тоді доставка посилок та вантажів по Україні була доволі хаотичною, і багатьом підприємцям доводилося вигадувати оптимальні маршрути.
Активний розвиток «Нової Пошти» почався у 2007 році, коли оператор експрес-доставки вийшов на прибуткові показники. З того самого моменту компанія стала лідером у цій сфері й утримує першість досі.
Станом на липень 2019 року «Нова Пошта» налічує 3948 відділень у всіх куточках країни. Філіали відкриті у Грузії та Молдові. Клієнтам надаються такі послуги:

• відправлення та отримання посилок і кореспонденції;
• зберігання вантажів;
• грошові перекази;
• кур’єрська доставка до дверей та в обраний час;
• пункт передачі.

Прозорий і зрозумілий алгоритм відстеження руху вантажів – одна із фірмових ознак «Нової Пошти». Кожна посилка має унікальний трек-номер накладної, яка дає змогу отримувати детальну інформацію про місцезнаходження вантажу, суму доставки тощо.

Нова Пошта виконує оперативну доставку з Китаю (AliExpress, Wish, Chinaexpress та ін.) і надає можливість відстежити відправлення на будь-якому етапі транспортування. Вантаж надходить до пункту призначення приблизно за 14 діб.

Aliexpress



Компанія підпорядковується холдингу Alibaba Group і є не службою доставки, а китайським посередником, який допомагає координувати взаємодію кур’єрських сервісів, продавців та покупців. Aliexpress Standard Shipping надає клієнтам такі послуги:

• відстежити товар з «Алі»;
• контроль якості продукції;
• пришвидшена доставка за тарифом «Преміум».

Aliexpress Standard Shipping співпрацює лише з перевіреними продавцями, репутація яких не підлягає сумніву. Клієнтам слід враховувати, що послуги компанії оплачуються додатково, тому загальна вартість посилки зростає.

Терміни доставки залежать від тарифного плану, який вибирає користувач: стандартний пакет передбачає 15–45 діб, «Преміум-пакет» – 7 днів.

DHL Express

Одним із лідерів світового логістичного ринку є німецька компанія DHL Express. Заснована у 1969 році, вона за кілька років стала міжнародною та запропонувала клієнтам швидкі послуги доставки вантажів завдяки запуску великих сортувальних центрів.
Компанія має власний науково-дослідний інститут, який займається розробкою інноваційних технологій, які будуть затребувані на ринку майбутнього. З 2003 року DHL Express розширює свої представництва у Китаї, співпрацює на партнерських засадах з багатьма онлайн-магазинами.

Основні напрямки діяльності компанії:

• міжнародна та внутрішня доставка;
• термінова експрес-доставка;
• транспортування важких вантажів;
• пакування посилок.

Аби відстежувати поштове відправлення клієнту потрібно знати лише трек номер посилки та мати доступ до Інтернету. Користувачі мають можливість вказати конкретну дату та час доставки, увімкнути автоматичні сповіщення про зміну статусу замовлення. Середній термін міжнародної доставки від DHL Express становить 14 діб, для трансатлантичних посилок – до 45 діб.

FedEx

Історія успіху компанії FedEx уже давно стала легендою. Роком заснування вважається 1971-й, коли американець Фред Сміт отримав усі необхідні документи для реєстрацій сервісу транспортування вантажів. Надшвидка доставка стала можливою завдяки використанню літаків та будівництву сортувальних хабів по всій території США. Аби завойовувати міжнародній ринок, FedEx розвинула мережу філіалів та дочірніх компаній, встановила єдині тарифи на доставку вантажів однієї ваги по ЄС. Загальна кількість робочих місць, які створив Фред Сміт – 300 000.

Не залишилася без уваги й Азія: FedEx доправляє посилки з Китаю швидко та якісно. Оператор перевозить навіть коштовні та крихкі вантажі, гарантуючи цілісність посилки. Українським клієнтам компанія пропонує:

• експрес-доставку;
• митне оформлення вантажів;
• відкриття персонального рахунку;
• експертні фрахтові рішення для бізнесу.

Відстежити вантаж, який перевозить FedEx, легко. Посилки отримують унікальний скан-код, який дає змогу не тільки дізнатися про місце перебування посилки, а й змінити пункт призначення, час отримання та поспілкуватися зі службою підтримки. Залежно від відстані термін доставки становить від 1 до 45 діб.
4PX



Китайська логістична компанія на ринку вже 15 років, має представництва у багатьох країнах світу. 4PX активно співпрацює з поштою Китаю, Гонконгу та Сінгапуру, тому оперативно доправляє вантажі з країн Азії. Перелік доступних клієнтам послуг:

• прийом, обробка та консолідація вантажів;
• транспортування посилок;
• зберігання вантажів.

Компанія має великі склади у Китаї, Гонконзі, Сінгапурі, США, Великій Британії, Німеччині та Австралії. У цих хабах продавці можуть залишати запаси продукції, аби покупець міг отримати замовлення якнайшвидше.

Кожна посилка 4PX отримує індивідуальний трек-номер, який дає змогу дізнатися, де зараз перебуває вантаж. Терміни доставки можуть коливатися у діапазоні від 7 до 45 діб.

China Post



За останні роки державне підприємство China Post вийшло у лідери логістичного бізнесу Китаю. Величезний об’єм товарів, придбаних на онлайн-платформах, проходить через сортувальні центри місцевої пошти. Наразі налічується близько 200 таких відділень, де працюють тисячі спеціалістів. Замовники з України можуть скористатися таким сервісом пошти Китаю:

• доставка посилок;
• додаткове пакування;
• відстеження вантажу.

Документ, який дає змогу дізнатися, де саме знаходиться замовлення у конкретний момент, – трек-номер вантажу, який надходить на електронну адресу покупця. Через особливості обробки відправлень, коди деяких посилок можуть змінюватися – про це представники пошти Китаю попереджають заздалегідь.

Трек-номер замовлення є гарантією того, що пакунок з речами було зібрано і передано до транспортної служби. Найчастіше China Post виконує доставку за 15–45 діб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбільші поштові компанії в Україні*
07 січень, 2019, 23:14