На Волині збудують новий католицький храм. ФОТО

На Волині збудують новий католицький храм. ФОТО
У Горохові єпископ Віталій Скомаровський освятив місце, де буде збудований католицький храм.

Про це повідомляє Monitor Wolynski.

У 2016 році Горохівська міська рада виділила земельну ділянку й надала дозвіл на побудову храму. Вже 5 жовтня цього року єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії, освятив майданчик, на якому споруджуватимуть костел. Він стоятиме на місці, де було католицьке кладовище.

Храм носитиме ім’я Владислава Буковинського – пароха луцького кафедрального собору Святих Апостолів Петра і Павла, в’язня радянських таборів, Апостола Казахстану, беатифікованого у 2016 р. Зауважують, це перший в Україні костел, присвячений цьому блаженному.

Урочистості розпочалися молитвою на розарії за всіх, хто спочивав на горохівському кладовищі. Після цього відбулися меса й обряд освячення місця під храм. Літургію зі своїм єпископом співслужили священники Луцької дієцезії: настоятель луцької кафедральної парафії та одночасно настоятель горохівської парафії, отець-канонік Павло Хом’як, отець-канонік Вітольд-Йосиф Ковалів, отці Роман Власюк і Марцін Цесельський. У месі взяли участь горохівські парафіяни, католики з Луцька та чисельна група паломників із Польщі.

Наприкінці єпископ Віталій подякував усім присутнім за молитву, а особливо горохівським парафіянам – католикам, які, попри все, вистояли і тепер зведуть власний храм.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А цікаво, чи сьогодні у Польщі дають дозволи українцям на будівництво православних храмів ?
Відповісти
У Варшаві був найбільший собор у Європі.
Скільки часу і вибухівки поляки витратили....
Відповісти