В Україні хочуть відновити Народний Рух

В Україні хочуть відновити Народний Рух
В Україні з'явилася партія "Рух", яку створили, об'єднавшись, НРУ та УНП.

Таке рішення було прийнято в неділю, 19 травня, під час засідання об'єднавчого з'їзду двох партій, - пише Українська правда.

Мета об'єднання - "створити в Україні потужну правоцентристську політичну силу, яка в перспективі стане правлячою і направить державу на єдиний ефективний правий шлях виходу з системної кризи, в якій Україна перебуває останні 20 років".

Главою об'єднаної партії "РУХ" обраний нинішній лідер НРУ Василь Куйбіда, першим заступником - в.о. глави УНП Іван Заєць.

Керівний орган об'єднаної партії створений з представників обох партій за принципом 50 на 50.

Згідно з підписаними угодами між керівництвами партій, всі члени УНП і НРУ пройдуть перереєстрацію, і тільки потім на демократичних засадах відбудеться обрання керівництва об'єднаного "​​РУХу".

Як заявив Куйбіда на брифінгу в після з'їзду, об'єднаний "РУХ" має намір об'єднати праві сили в Україні в єдину позапарламентську опозиційну політичну силу.

"На з'їзді ми звернулися з пропозицією (до інших націонал-патріотичних партій України - ІФ) створити єдину політичну силу", - заявив він.

У свою чергу, Заєць заявив, що об'єднання УНП і НРУ "покладе початок подальшому процесу консолідації всієї національної демократії в позапарламентську опозицію", однак він зазначив, що це "не є викликом парламентській опозиції".

При цьому він пояснив, що на сьогоднішній день українське законодавство не передбачає можливості класичного об'єднання партій. Тому УНП прийняла рішення припинити діяльність шляхом реорганізації та вливання в НРУ ​​на базі його статуту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НРУ, УНП, Рух
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Варто згадати "стартову" назву: "Народний рух УкраЇни за перебудову".
Тому логично-НРУЗП
Відповісти
наконец-то! какая радостная новость!
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть відновити Народний Рух
20 травень, 2013, 08:21