На ремонт луцького «Чуда України» треба понад три мільйони гривень

На ремонт луцького «Чуда України» треба понад три мільйони гривень
Заповіднику "Старий Луцьк" потрібно більш як три мільйони гривень на заміну дерев’яного перекриття й дерев’яних елементів галереї та сходових маршів.

"Зараз пам’ятка перебуває в задовільному стані. Виготовлено кошторис на заміну дерев’яного перекриття й дерев’яних елементів – це галереї, сходові марші", - розповів директор історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Павло Рудецький в інтерв'ю Волинській газеті.

Повний обсяг робіт обійдеться державній казні в понад 3 мільйони гривень, з яких 1,7 мільйона - на заміну частково втрачених елементів.

"Якщо нам нададуть кошти, то зможемо вберегти замок від затікань та руйнування, а також убезпечити туристів", - зауважив посадовець.

Також, за словами директора заповідника, у відомстві планують взятися за ремонт підземної каплиці або крипти церкви Івана Богослова (на фото), яка розташована на території замку.

"Наразі є затікання води, тому ми закрили крипти. Думаємо відремонтувати перехід під ними, бо це – безпека туристів. Хоча перехід – одна із родзинок замку. Тому у планах – продовження маршруту від церкви Івана Богослова до виходу, що під вежею", - додав Рудецький.

Нагадаємо, у грудні 2011 року до переліку 10 найкращих палаців та замків України за результатами акції «7 чудес України» потрапив Луцький Верхній замок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На ремонт луцького «Чуда України» треба понад три мільйони гривень
20 травень, 2013, 09:41