Українцям обіцяють влітку +41

Українцям обіцяють влітку +41
Синоптики стверджують, що в Україні буде аномально спекотне літо.

А періоди посухи чергуватимуться з сильними зливами. Про це повідомив заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, - пише ТСН.

"Конкретні прогнози на такий довгий термін робити складно, але, вочевидь, літо-2013 буде спекотніше, ніж попереднє, і це підтверджує загальну тенденцію до потепління. Думаю, що в наступні три місяці на нас чекають періоди посухи і аномально високої температури, які будуть чергуватися з сильними дощами та зливами", - сказав Прокопенко.

За його словами, на самому початку літа температура буде помірною.

"У перші два тижні червня повітря прогріється максимум до 30 градусів, будуть йти дощі та грози, потім температура буде поступово підніматися. Найбільш спекотним періодом стане липень-перша половина серпня", - стверджує заступник начальника Українського гідрометцентру.

Анатолій Прокопенко зазначив, що в цей період, але в різний час в різних областях температура повітря прогріється до +38 градусів, а місцями до +41. "Максимальна температура буде одночасно не у всій країні, тому що територія в нас велика, але те, що спека встигне "пройтися" скрізь, - це факт.

Починаючи з третього тижня серпня, температура знову почне падати і буде приблизно такою ж, як на початку червня", - вважає заступник начальника Гідрометцентру.

За його словами, зливи і грози цього літа будуть часто "радувати" українців, і початок "сезону дощів" можна помітити вже зараз.

"Взагалі, українцям є сенс звикати до того, що кожне нове літо буде все більш теплим та спекотним. Глобальне потепління дає про себе знати", - додав фахівець. При цьому синоптик зазначив, що цілком можлива зміна прогнозу на літо.

"Наприклад, цей травень видався по-літньому теплим, хоча, за нашими даними, такого не мало б бути", - каже Прокопенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І як ми боремося з тим глобальним потеплінням?
Відповісти
Антифашистськими маршами))).
Відповісти
Ми боремося страшенно холодними і сніжними зимами.
Відповісти
відсутністю дорожнього покриття,щоб каблуки не приліпали в жару, в нас асфальт "якісний"...
Відповісти