На трасу Луцьк-Львів немає грошей, ‒ «дорожники»

На трасу Луцьк-Львів немає грошей, ‒ «дорожники»
В обласному бюджеті немає грошей на ремонт волинських ділянок доріг Луцьк-Львів.

Така відповідь прийшла депутату Волиньради Олександру Свириді з обласного управління інфраструктури та туризму, - повідомили у прес-службі облради.

"Відповідно до інформації служби автомобільних доріг в області, ділянка автодороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече Луцьк - Дубно в межах Волинської області має протяжність 11 км. На даний час проводяться роботи з ліквідації ямковості, стан покриття знаходиться в задовільному стані.

Автодорога Н-17 Львів-Радехів-Луцьк в межах Волинської області має протяжність 60,7 км. У відповідності до міжремонтних термінів (згідно ВБН Г. 1-218-050) щорічно потреба ремонтувати 5,1 км капітальним ремонтом та 10,1 км поточним (середнім) ремонтом.

Однак, через відсутність відповідного фінансування ці терміни не виконуються. Практично весь проміжок автодороги потребує ремонту.

Згідно інформації служби автомобільних доріг в області, доведено бюджетний план асигнувань па експлуатаційне утримання автодороги Львів-Радехів-Луцьк на 2013 рік, яким передбачено кошти в сумі 4 216 тис.гривень. За рахунок цих коштів будуть підтримуватись транспортно-експлуатаційні властивості даної дороги. На сьогоднішній день проводяться роботи з ліквідації ямковості покриття для забезпечення безпечного проїзду всіх видів транспорту. На аварійний ремонт цієї дороги по главах кошторису передбачено лише 1741 тис. грн., що не забезпечить бездоганне утримання автодороги Львів - Радехів - Луцьк у поточному році", - пише заступник начальника управління Віктор Довгополюк.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ТРАСА ЛУЦЬК-ЛЬВІВ ПОТРАПИЛА У ТОП-10 НАЙГІРШИХ ДОРІГ УКРАЇНИ

Водночас, у відповіді Волиньраді Служби автомобільних доріг на цей запит сказано, що є доручення Президента України від 20 травня 2012 року №1- 1-2406 щодо включення до плану фінансування проведення ремонту дорожніх робіт по автодорозі Львів-Радехів-Луцьк. Ремонт розпочнеться в разі виділення цільових коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте скинемось, хто часто там їздить. А чого чекати?)
Відповісти
На шо скидатись? На кіллера для укравтодору, хіба що.
Податками ми вже давно скинулись на дороги.
Відповісти
Я за кіллера укравтодору!
Відповісти
Гроші на дороги до своїх палаців є а на дорогу нема .
Відповісти
І на дорогу до свої "палаців" теж є, а на всі інші дороги їм по барабану.
Відповісти
Президент то дав доручення, а хто ж його буде виконувати, коли грошей на ремонт ніхто не перераховує... от тільки слова і "покращення"... стільки мови про цю дорогу, але реально ніяких кроків для вирішення цієї проблеми ніхто не робить... стали б одного разу всі водії і заблокували дорогу, бо ж скільки терпіти можна?
Відповісти
Ту дорогу хіба що в кінці року може зроблять. Хіба виграємо зимову олімпіаду 2022 - тоді точно може цю дорогу включать у графік ремонту бо будуть по ній гості із прибалтики їхати. Щось ніхто тої дороги не хоче ремонтувати. Нікому вона не потрібна. А цікаво дорога хорошої якості кругом Світязя потрібна, особливо коли у нас сезон з середини червня-по серпень включно.
Відповісти
Вчора їхав по цьому напрямку. Середня швидкість 19 км. З Радехова до Львова 4.5 год. Прокляв весь аВТОДОР. Готовий приймати участь у їх розстрілі.
Відповісти
Останні новини
На трасу Луцьк-Львів немає грошей, ‒ «дорожники»
20 травень, 2013, 12:47
У ставку втопився чоловік
20 травень, 2013, 12:47