Член міськвиконкому виграв черговий тендер

Член міськвиконкому виграв черговий тендер
Вартість останньої укладеної угоди ‒ 1,69 мільйона гривень.

Управління капітального будівництва Луцької міськради Волинської області 7 травня уклало з ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» угоду на реконструкцію приміщення будинку побуту на вулиці Лесі Українки, 35 під адміністративне приміщення, ‒ пишуть Наші гроші.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки йдеться про додаткові роботи. Суть і причини виникнення потреби в цих роботах замовник не пояснює.

Перший підряд на цю реконструкцію фірма отримала ще в липні минулого року. Роботи оцінили в 8,10 мільйона гривень, завершити їх повинні були до кінця року.

Скільки коштів з цієї суми було освоєно – невідомо. Тоді тендер також провели без відкритих торгів, посилаюсь на термінову потребу виконати роботи у максимально стислі строки: «За результатами переговорів з можливими учасниками комітетом з конкурсних торгів було надано перевагу одному з учасників – ПАТ «Луцьксантехмонтаж-536». Причини поспіху замовник не пояснював.

Власником 86,8% акцій «Луцьксантехмонтаж №536» є член виконавчого комітету Луцької міської ради Віктор Чорнуха. Ця фірма регулярно розігрує тендери зі своєю колишньою дочірньою фірмою ТзОВ «Житлобуд-2», основним власником котрої «Луцьксантехмонтаж №536» був від початку її існування і до липня 2012 р. За участі лише цих двох компаній пройшли тендери на вартістю 34,29 млн грн. на будівництво школи, 6,99 млн грн. на будівництво житлового будинку та 7,37 млн грн. на реконструкцію відділку МВС.

Загалом за останні п’ять років «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендерів на 450,53 млн. грн., а «Житлобуд-2» – на 323,99 млн. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І нічого тут дивного, кум куму помагає....
Відповісти
Беріть приклад як слід працювати у Чорнухи
Відповісти