Прокуратура перевірила прикордонників

Прокуратура перевірила прикордонників
16 посадовців Луцького прикордонного загону притягнули до відповідальності за порушення.

Прокуратура Луцька провела перевірку додержання посадовими особами Луцького прикордонного загону вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при адміністративному провадженні в справах щодо захисту державного кордону України, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Луцька.

Виявлено, що прикордонники складали адмінпротоколи щодо громадян за відсутності адміністративного правопорушення.

Окрім цього, всупереч вимогам законодавства при складанні протоколів про адмінправопорушення в багатьох випадках прикордонники не опитували осіб, яких притягували до відповідальності, неправильно зазначали їхні прізвища та не вказували всі обставини вчинення правопорушення.

Прокурорська перевірка встановила, що прикордонники не залучали до участі у розгляді справи про адмінправопорушення щодо іноземців, які не володіють українською мовою, перекладачів та захисників. У деяких випадках незаконно утримували громадян після складання протоколу про адмінправопорушення та його розгляду. Окрім цього, в деяких документах виявлено чіткі ознаки підчищення та виправлення дат їх складання.

З метою усунення порушень вимог Кодексу про адміністративні правопорушення, прокуратурою міста Луцька начальнику Луцького прикордонного загону внесено подання. За результатами його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб підрозділів державного кордону України Луцького прикордонного загону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ім -прикордонникам нашим потрібно робити ротацію в межах області
Відповісти
Останні новини
Прокуратура перевірила прикордонників
20 травень, 2013, 14:27