На Волині розповідають про «загадки Старого Луцька»

На Волині розповідають про «загадки Старого Луцька»
У приміщенні Музею історії Луцького братства, що на вулиці Кондзелевича,5, триває експозиція «Загадки Старого Луцька».

У ній презентовані результати археологічних досліджень історичного луцького середмістя на вулиці Кафедральній 13, - пишуть Волинські старожитності.

Писемні джерела проливають світло на історичні події давнини, але до повної реконструкції минулого ще далеко.

Незважаючи на значну роботу археологів, що проводилась ними в Луцькому замку, доводиться констатувати: територія Старого міста в археологічному плані є значно менш дослідженою.



Під час проведення земляних робіт у старій частині міста на Кафедральній, 13 фахівці виявили залишки історико-архітектурних об'єктів XVI-XVII ст. Археологічні дослідження проводилися на цій ділянці у 1997 – 1998 рр., проте не були завершені. 2012 року було розпочато роботи з метою повного дослідження ділянки.

Результат не забарився: за кілька місяців робіт археологи розкрили перший ярус підземель та виявили скарб новітнього періоду. Це – свинцевий гаманець, в якому зберігалося 2 золоті каблучки та 5 срібних монет початку ХХ ст.

Здобуті археологами ДП «Волинські старожитності» артефакти свідчать, що досліджувана пам’ятка має велику історико-культурну вагу і потребує подальшої прискіпливої уваги, вивчення та збереження. До кола важливих питань, на які мають дати відповідь археологічні дослідження, треба віднести висновки про призначення та етно-релігійну приналежність забудовників археологічного об’єкту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині розповідають про «загадки Старого Луцька»
20 травень, 2013, 14:58