Повідомили, на скільки скоротять штат у волинських РДА

Повідомили, на скільки скоротять штат у волинських РДА
Уряд пропонує оптимізувати чисельність працівників районних державних адміністрацій. Скорочення працівників торкнуться і Волині.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Волинської ОДА Олександр Киричук взяв участь у селекторній нараді з питань моделювання мережі публічних сервісів та послуг, перегляду перспективних планів формування територій громад областей й оптимізації структурних підрозділів райдержадміністрацій та граничної чисельності працівників таких підрозділів, - повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Одним з основних питань, які обговорювалися на нараді, став розгляд пропозицій Уряду щодо оптимізації чисельності працівників та структури районних державних адміністрацій.

Загалом, за попередніми підрахунками, пропонують скоротити 18 147 посад в усій державі. Варто зазначити, що відсоток скорочень коливається від 26% до 39% у різних областях. Для Волині, попередньо, він становитиме 28,43%.

Окрім того, запропонували ліквідувати ряд функцій на рівні районних адміністрацій. Це, зокрема, напрями агропромислового розвитку, економічного розвитку й торгівлі, взаємодії з громадськістю, туризму та курортів, охорони здоров’я. Деякі напрями – об’єднати: житлово-комунальне господарство + містобудування та архітектуру + інфраструктуру; молодь та спорт + культура; енергетика + екологія та природні ресурси.

Варто зазначити, що це лише пропозиції Уряду, які підлягають обговоренню та корегуванню. Обласні державні адміністрації ще матимуть час, аби висловити свої позиції щодо запропонованого варіанту оптимізації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора дармоїдів поскорочувати!!!
Відповісти
Давно пора дармоїдів поскорочувати!!!
Відповісти
Останні новини
Повідомили, на скільки скоротять штат у волинських РДА
18 жовтень, 2019, 05:18