Депутати відмовляються віддавати майно Луцька під приватизацію

Депутати відмовляються віддавати майно Луцька під приватизацію
Депутатська комісія з питань бюджету та фінансів Луцької міської ради рекомендувала сесії підтримати лише 1 проект з чотирьох щодо приватизації комунальної власності.

Відповідні рішення комісія прийняла 21 травня під час засідання.

А саме, зі слів начальника відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Тетяни Нечипоренко, внести до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу приміщення за адресою Коперніка, 38 площею 235,8 квадратних метрів хоче підприємець Борис Кириченко. Він орендує об’єкт протягом року. Нині він платить 2440 гривень у місяць орендної плати і здійснив поліпшення на 152 тисячі гривень.

«Взяли в оренду і купили без аукціону. Що це за лазейка?» - дивувався депутат Олег Чернецький.

Зрештою, основним аргументом, яким керувалися депутати, не підтримуючи проекти рішення, стало те, що нерухомість варто продавати через аукціон. Мовляв, таким чином міський бюджет отримуватиме більше грошей.

Окрім цього, депутати не рекомендували сесії підтримати приватизацію приміщення площею 54,2 квадратних метра на Огієнка, 20 підприємцем Євгенією Космачовою. Вона орендує приміщення з серпня 2012 року та платить 933 гривні у місяць. На ремонт підприємець витратила 60 тисяч гривень.

«Дуже хорошим об’єктом» голова комісії Олег Чернецький назвав приміщення на вулиці Лесі Українки, 40. За цією адресою знаходиться «Пельменна», а з заявою звернулося товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес – Центр». Патент на право викупу підприємці отримали ще у 1998 році. Втім, так і не змогли реалізувати своє право на викуп.

«Кажуть, що їм не дали викупити», - зауважив Нечипоренко.

Вважають, що через аукціон повинні продавати і приміщення за адресою Відродження, 7 площею 311,6 квадратних метрів. Тут приміщення орендують лікарі, які платять 9,8 тисячі гривень до міської казни. Об’єкт оцінюють у 700 тисяч гривень. Орендарі вже відремонтували об’єкт на 160 тисяч гривень.

«На аукціоні воно дорожче не буде, бо це цокольне та підвальне приміщення», - зазначив заступник луцького міського голови Тарас Яковлев.

«Там банк який сяде, якщо ми виставимо приміщення на аукціон», - додав заступник.

Не одноголосно проголосували члени комісії і за передачу у державну власність частини приміщення Луцького міськрайонного суду на вулиці Лесі Українки, 24. Але погодили передачу приміщення на Грушевського, 1 від управління розвитку підприємства та реклами на баланс виконавчого комітету Луцької міської ради. Зі слів Яковлева, скоріш за все сюди переселять відділення Пенсійного фонду.

Також комісія рекомендувала включити нежитлове приміщення загальною площею 11,6 кв.м на проспекті Соборності, 11а до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу орендарем – фізичною особою-підприємцем Федором Омельчуком.

Аргументація наступна: підприємець вже має сусідні приміщення у власності. Кімната ж невелика за площею і до неї неможливо прибудувати окремий вхід. Тому продати дорожче її з аукціону буде неможливо.

Зрештою, вирішувати включати об’єкти до переліку тих, що підлягають приватизації шляхом викупу, чи ні буде сесія Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати відмовляються віддавати майно Луцька під приватизацію
21 травень, 2013, 14:17
Фотовиставка Уляни Макар
21 травень, 2013, 14:00