Забудовувати луцьку Розвилку поки не будуть

Забудовувати луцьку Розвилку поки не будуть
Члени архітектурно-містобудівної ради Луцької міської ради відправили на допрацювання проект забудови Розвилки – ділянки між вулицями Дубнівською та Рівненською.

Про це йшлося 21 травня під час засідання ради.

Представник забудовника показав план, згідно з яким ділянка між вулицями Дубнівською, Рівненською та Авторемонтною має забудуватися житловими будинками. Їх там має постати 4. А також проект передбачає семиповерховий торгово-офісний центр перед будинком-свічкою на місці кінотеатру «Комсомолець», який знесли ще в 1990-ті роки.

Проект передбачає будівництво одного 9-поверхового будинку ближче до Дубнівської та секцію із двох 9-поверхівок ближче до Рівненської. Весь проект поки що на стадії схеми планування території. Про архітектуру будівель поки не йдеться.

Проект забудови викликав заперечення у членів містобудівної ради. Так, архітектор Андрош Бідзіля висловив думку багатьох щодо малої кількості місця на прибудинкову територію, парковки та майданчики. Крім того, він вважає, що проект повинен більше узгоджуватися із навколишньою забудовою, а саме транспортними потоками.

«У мене питання до головного архітектора міста. Будемо будувати місто чи робити те, що замовник хоче? Наша присутність тут лишня. Нащо було це робити», - висловився Бідзіля.

Інший член ради Юрій Вега вважає, що місця для парковок навпаки забагато, бо це створюватиме надмірну загазованість середовища.

Головний художник міста (заступник начальника управління містобудування та архітектури) Ярослав Матвіїв заявив, що будівництво 7-поверхового центру на місці кінотеатру суперечить генеральному плану Луцька. Згідно з планом, там має бути «зелена зона загального користування», іншими словами, сквер.

Проект відправили на допрацювання. За необхідності скличуть ще одне засідання містобудівної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому не написали фірму забудовника?
Відповісти
"Інший член ради Юрій Вега вважає, що місця для парковок навпаки забагато, бо це створюватиме надмірну загазованість середовища." - А як це поясніть хто знає

2. А хто знає де можна дістати генеральний план Луцька?
Відповісти
Останні новини
Забудовувати луцьку Розвилку поки не будуть
21 травень, 2013, 14:03
Фотовиставка Уляни Макар
21 травень, 2013, 14:00