Волинь: головне за тиждень (20.05 - 26.05)

Волинь: головне за тиждень (20.05 - 26.05)
Тиждень, що майже минув, може запам'ятатися волинянам "Велоднем", прес-конференцією ректора Східноєвропейського національного університету Ігоря Коцана, офіційним представленням громадськості нового Генерального Консула Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, боротьбою активістів проти скасування поїзда "Ковель-Чернівці", багатими попри дощ на розваги вихідними та іншим.

ВолиньPost нагадує про головні події тижня 20-26 травня.

Понеділок, 20 травня

Волинські податківці повідомили кількість мільйонерів у регіоні. За їхніми словами, 39 осіб в деклараціях вказали дохід обсягом понад мільйон гривень.

"Дорожники" пояснили, чому не ремонтують українську трасу з чи не найгіршим дорожнім покриттям в державі - Луцьк-Львів. Причина банальна - немає грошей.

В Устилузі розповіли про те, як ремонтують садибу композитору Ігоря Стравінського та повідомили подробиці фестивалю імені видатного волинянина, який цьогоріч розпочнеться 29 травня, а завершиться 17 червня.

На луцькому вокзалі спростували інформацію про те, що "Львівська залізниця" знімає з маршруту рейковий автобус "Ківерці-Львів". Щоправда, поїзд "Ковель-Чернівці", як мінімум, на літо таки знімають.

У понеділок відбулася прес-конференція ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана. Він розповів про те, яким буде студмістечко вишу.

Також посадовець висловився щодо ймовірно об'єднання з Луцьким національним технічним університетом та "привідкрив завісу таємниці" стосовно майбутнього ботанічного саду університету.

Вівторок, 21 травня


Громадськості повідомили ім'я нового Генеральним Консула Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку. Нею стала Беата Бживчи.

В "Укрзалізниці" розповіли, що скасували поїзд "Ковель-Чернівці", щоб вивільнити додаткові поїзди в південному напрямку. Також повідомили про скорочення маршруту електрички "Ківерці-Підзамче" до станції Сапіжанка.

Середа, 22 травня


У Луцьку вшанували Тараса Шевченка на річницю його перепоховання.

В українських ЗМІ з'явилися повідомлення, що луцький футбольний клуб "Волинь" виставили на продаж.

Четвер, 23 травня

Закінчився футбольний сезон для луцької "Волині". Зі стану криворізького "Кривбасу", з яким лучани мали зіграти останній матч Прем'єр-ліги 2012/2013 років, надійшло повідомлення про те, що команда не приїде до Луцька через фінансові труднощі.

П'ятниця, 24 травня

Голова Волинської обласної організації партії «Фронт Змін» Олександр Пиза залишив партію через пропозицію працювати помічником народного депутата Сергія Мартиняка і через те, що політична сила «вичерпала себе».

Сталися зміни в конфлікті між облспоживспілкою та підприємцями, які торгують на «Варшавці»: вони вимагають в спілки договорів на 20 років, а сама спілка подала в суд скаргу на рішення тимчасової контрольної депутатської комісії з питань урегулювання конфліктної ситуації на ринку.

У Луцьку джазовий фестиваль «Музичні діалоги 2013» відбувся з дощем та холодним вітром.

Субота, 25 травня

У Луцьку учні 11 класів назавжди покинули школи, передавши майбутнім учням перших класів символічний дзвінок.

Скандал стався в обласній ДЮСШ, коли на відкритті міжнародного турніру Державний Гімн України прозвучав у скороченому варіанті.

Неділя, 25 травня

Більше тисячі велосипедистів взяли участь у велопробігу в рамках сьомого "Велодня", що відбувся 26 травня на Театральній площі Луцька.

Дощова погода завадила проведенню "Проспекту розваг" у Луцьку. Тим не менш захід все одно відбувся.

Також дощ не завадив молодим націоналістам відзначити День Героїв, а громадські активісти та небайдужі мешканці влаштували акцію символічного прощання з потягом Ковель-Чернівці.

Серед інших цікавих подій тижня:

На мості у Луцьку – метрові дірки.

Волинський журналіст "попалив" Вадіка "Румина" на мітингу регіоналів.

Як ремонтують колишній луцький кінотеатр.

Відомі лучани стали героями соціальної реклами про дітей-сиріт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как на ВН))))
Відповісти