Як ремонтують колишній луцький кінотеатр. ФОТО

Як ремонтують колишній луцький кінотеатр. ФОТО
У колишньому кінотеатрі «Зміна», що в Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького, 40, з осені 2012 року триває ремонт.

За словами керівника центру дитячої і молодіжної творчості «Диво», який «квартирує» в екс-кінотеатрі, Іванни Горбачук, наразі почали перекривати дах, на що витратять 260 тисяч гривень, - пишуть Волинські новини.

Як зазначила Іванна Горбачук, все роблять власними силами, а частину грошей на ремонтні роботи дали благодійники.

«Ми ходимо, шукаємо кошти самі», - додала жінка. Потім планують почати і ремонт фасаду та, власне, внутрішні роботи у приміщенні.

«Є договір, що ми маємо спочатку накрити дах, пізніше зробити фасад, а пізніше зробити внутрішній ремонт. І це - до кінця 2014-ого року», - зауважила Іванна Горбачук.

Поки триває ремонт об’єкту, із дітьми з центру «Диво» займаються у луцькій ЗОШ №3.

«В нас є з третьою школою договір співпраці, офіційно, все нормально», - зазначила вона.

А переїхати назад центр «Диво», за словами Іванни Горбачук, планує після того, як реконструюють дах.

«Якщо мені вдасться, влітку зробимо утеплення. Ми паралельно це будемо робити, хоч нам дали термін до 2015 року. Ми там можемо більше зробити з дітьми з центру, як у приміщенні школи», - додала вона.

«Ми хочемо це до осені встигнути, але це все буде залежати від того, як ми кошти залучимо», - зауважила Іванна Горбачук.

Загалом же розпочали ремонтні роботи ще восени минулого року. Так, встановили нові вікна.

«Ми підготували документи, дозвіл на ремонт у Держбудконтролю», - зауважила керівник центру.

Орендує центр «Диво» усе приміщення, лише одну кімнату площею приблизно 42 квадратних метри віддали «організації репресованих». Договір оренди у «Дива» з міською радою - до 2015 року.

Утім, Іванна Горбачук непокоїться через те, що приміщення у неї можуть забрати, а вона вкладає туди кошти і робить ремонт.

«А що залишається робити? Я просила: дайте мені на 10 років і не було б проблем. Зараз вже б його зробила, те приміщення, якби вони дали довгостроковий договір. А вони дали на 3 роки… Ми хочемо те приміщення залишити для дітей і для молоді. І молодь зараз працює з дітьми, програми веде колосальні», - розповіла Іванна Горбачук.

Нагадаємо, раніше депутати переймалися, щоб будівлю не приватизував «хтось зацікавлений», а вихованці центру просили не викидати їх на вулицю та дозволити займатись у «рідному» приміщенні.

«Такі справи не можуть завалитися, отак собі просто. Тут купа дітей, купа молоді і дуже серйозна робота», - вела далі жінка.

До слова, на місці колишнього кафе «Мандри» планують зробити танцювальну мистецьку студію. У кіно-концертній залі хочуть показувати фільми для дітей та молоді. Окрім того, вихованці центру будуть працювати у тих же напрямах, як і раніше.

«Там різноманітні програми: мистецькі програми, заходи, присвячені профілактиці СНІДу, куріння, інших негативних звичок. Плануємо зробити програми сімейного типу для сімей, де немає батька або ж матері, адже наші вихованці їздять на відповідні тренінги в Європу. Драма, вокал, хореографія, природознавство, новорічні усі свята, - це все ми будемо робити і надалі», - підсумувала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
платят одну гривню за оренду і ще плачуть
Відповісти
А колись в дитинстві ми сюди в кіно бігали...
Відповісти
Останні новини
Як ремонтують колишній луцький кінотеатр. ФОТО
22 травень, 2013, 08:19