Тролейбуси VS маршрутки: керівник ЛПЕ розповів, чи може місто повністю пересісти на електротранспорт

Тролейбуси VS маршрутки: керівник ЛПЕ розповів, чи може місто повністю пересісти на електротранспорт
Керівника Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц розповів, чи можливо в місті повністю відмовитися від використання маршруток.

Про це інформують Волинські новини.

"Втілити ідею, щоб у місті працював лише електротранспорт, сьогодні украй важко. Адже є місця, де немає контактної мережі, то там однозначно мають курсувати маршрутні автобуси. На сьогодні зробити так, щоб домінував комунальний електротранспорт, при тому його складі, який маємо, практично неможливо. Тому що парк треба постійно оновлювати, аби можна було створити гідну конкуренцію маршрутним перевізникам", - відзначив Володимир Пуц.

Він зауважив, що не проти приватних перевізників, але більше підтримує електротранспорт, хоч він нині є недешевим.

"Але якщо говорити з погляду екології, то однозначна перевага – на боці електротранспорту. Адже 90% забруднення навколишнього середовища – від автомобілів. На мою думку, в центрі міста має домінувати електротранспорт. Ідеальний варіант – розумне поєднання авто- й електротранспорту задля комфорту лучан та гостей міста", - додав Пуц.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой діду, у разі відсутності контактної мережі можна використовувати гібридні тролейбуси із автономним ходом як це уже давно практикується у Рівному. Але для цього необхідно гроші витратити на нові тролейбуси, а не на валідатори, які на подряпаних і одряхлілих поручнях та ще й на іноземній мові виглядають як сідло на задрипаній корові. Замінивши рухомий склад та навівши порядок із графіком руху можна починати роботу щодо електронного оснащення оплати проїзду. Тоді й екологія міста буде на вищій позначці.
Відповісти
Взагалі не розумію чому в Луцьку існують "перевізники". Налагодили б муніципальне підприємство транспорту, як і електро так і автобусного транспорту.
Відповісти
Повністю погоджують з 999."Это какой то позор..."
Відповісти
Діда на пенсію. А міняти траліки треба але з новою командою а не з пенсію. Якій все нетак
Відповісти
Останні новини
Тролейбуси VS маршрутки: керівник ЛПЕ розповів, чи може місто повністю пересісти на електротранспорт
25 жовтень, 2019, 13:30