На Волині з’явився «Банк добрих справ»

На Волині з’явився «Банк добрих справ»
Цьогоріч у квітні «Укргазбанк» започаткував всеукраїнську благодійну ініціативу «Банк добрих справ».

На Волині партнером банку стала обласна громадська організація «Фундація розвитку громад». Вона запропонувала найкращу концепцію збору пожертв для малозабезпечених українців у рамках всеукраїнського конкурсу грантів «Врятуймо добру людину!», що його провів АБ «Укргазбанк» за підтримки Фундації імені князів-добродійників Острозьких та Асоціації платників податків України.

Як розповіла під час прес-конференції в Луцьку 21 травня заступник голови правління «Укргазбанку» Ніна Шпаковська, в Україні нині «дуже гостро стоїть проблема збору коштів на невідкладну медичну допомогу».

Держава, каже вона, не здатна забезпечити навіть мінімальну фінансову підтримку для термінових хірургічних операцій за кордоном, лікування й реабілітації хворих. А сім’ї, у яких є важкохворі, переважно належать до малозабезпечених верств населення, тому не в змозі самостійно зібрати потрібну суму на операцію чи лікування.

«Внаслідок непоінформованості більшості українців про правила й норми збору доброчинних коштів у людей часто виникають правові конфлікти з податковими органами. В Україні приватні банківські рахунки, відкриті з метою збору пожертв на лікування чи операцію, оподатковуються в розмірі 15% або 17%, залежно від зібраної суми. Люди втрачають шосту частину зібраних коштів і можуть зазнавати санкцій чи штрафів з боку податкових органів», – пояснила Ніна Шпаковська.

Аби благодійність була прозорою і цивілізованою «Укргазбанк» і започаткував «Банк добрих справ». Діє спеціальний сайт bankdobryhsprav.com.ua, який об’єднує всі задіяні фонди й дозволяє переглядати всі реалізовані і поточні проекти в будь-якому регіоні України.

На Волині звертатися по допомогу в рамках ініціативи «Банк добрих справ» можна до «Фундації розвитку громад». До слова, організація достатньо молода – заснована у травні 2011 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині з’явився «Банк добрих справ»
22 травень, 2013, 10:15