На Світязі працює робоча група, яка обстежує причини обміління озера

На Світязі працює робоча група, яка обстежує причини обміління озера
Створили робочу групу з питань обстеження та виявлення причин обміління озера Світязь.

Робоча група обстежує мілководну частину озера, меліоративні системи, а також стан наявних гідротехнічних споруд, - інформує пресслужба Шацького НПП.

Зазначають, що вже обстежели південний берег озера від затоки Бужня до затоки Лука. За даними робочої групи найбільше вода відійшла від берега в урочищі Тополина – більше 30 м. Провідний науковий співробітник, Петро Юрчук зазначає, що це через наявність тут великої мілководної акваторії. В той же час поблизу затоки Лука – на 1-3 м.

Волинян також запевняють, що робоча група впродовж тижневого терміну підготує фото-матеріали та акт обстеження озера Світязь, які можна буде переглянути на офіційному сайті (http://shpark.com.ua/) та сторінці Шацького НПП в соцмережі Fecebook.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То все через плантації лохини ..і буде ще гірше
Відповісти
Світязь по*, а Мальдіви нікуди не дінуться. Якби the слуги народа хоч 1 раз в рік хоч 1 день були в Шацьку, то курорт би цвів, а не чахнув як тепер.
Відповісти
Краще би обстежили плантації лохини, кількість, наявність дозволів, хто давав. Плантації лохини збільшуються, а озеро зменшується. Так тяжко зайти причини обміляння озера. Якщо і погодні умови не сприяють, то лохина допоможе озеро знищити.
Відповісти