Через церковний конфлікт у волинське село приїхала місія ОБСЄ. ФОТО

Через церковний конфлікт у волинське село приїхала місія ОБСЄ. ФОТО
23 жовтня у село Сусваль (Жовтневе) приїхали представники місії ОБСЄ. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ієр. Богдан (Гнатюк), а також прихожани мали можливість поспілкуватись з представниками цієї місії.

Про це повідомляє Володомир-Волинська єпархія УПУ (МП).

Повідомляють, вони прибули з метою правдиво висвітлити конфлікт, який точиться вже 8 місяців навколо місцевого храму. А саме проблему неправильної перереєстрації громади, як юридичної особи.

Настоятель храму змістовно відповів на всі запитання представників місії, які прибули зі Львова. Представив їм усі установчі документи. Пізніше прихожани у свою чергу поспілкувались з гостями.

Відомо, церква у селі Сусваль є пам’ятником архітектури. Охоронний договір щодо збереження цієї святині, підписаний з нинішнім настоятелем отцем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, що на законних підставах дає йому право захищати свій храм.Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство Культури та Релігії України укладає з новопризначеним священиком ПЦУ. Виникає прецедент, який поглиблює протистояння.

Нагадаємо, що 16 березня, у селі Сусваль під церквою сталася штовханина. Двічі викликали швидку. Прихильники ПЦУ зібралися під церквою на збори та вимагали від отця Богдана Гнатюка, який не захотів з ними переходити до ПЦУ, ключі від храму. Ключів їм не дали.

До слова громада села тричі голосувала за перехід до ПЦУ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо не визнають, то підемо в УГКЦ і будем в Європі!
Відповісти
Не так страшні чужі воші, як свої гниди...
Відповісти
А гнид в Жовтневому хватає .
Відповісти
Громада керує храмом..священик це найманий працівник..громада говорить що міняється патріархальне підпорядкуваня значить воно міняється...в попа є варіанти перейти в інший патріархат чи з свого вимагати іншу парафію...це закон
Громада не забирає храми, а переходить з МП до ПЦУ. Храм залишається за громадою. Що ж тут не зрозумілого. Не молитимуться за Кіріла - тільки й всього. Бо ж ми УКРАЇНЦІ. Україна від Константинополя отримала ТОМОС на незалежну українську Автокефальну Помісну Православну Церкву. Виявляється що Росія ніколи не отримувала ТОМОСУ. З часу отримання ТОМОСУ Україної російська церква перестала називатися церквою і стала називатися сектою. Все що має московський слід в Україні має піти у небуття такая воля Божа.
Відповісти