Злата Огнєвич може стати переможницею «Євробачення». ВІДЕО

Злата Огнєвич може стати переможницею «Євробачення». ВІДЕО
Переможницю з Данії Еммілі де Форест звинуватили у плагіаті, а Азербайджан ‒ в підтасованих голосах.

Експерти кажуть, якщо скандал набере обертів, «золотий» і «срібний» призери можуть відмовитися від перемоги, а почесне перше місце по праву перейде нашій Златі Огневич, ‒ пише Gazeta.ua.

Переможницю з Данії Емілі де Форест звинуватили в плагіаті. Голландські журналісти знайшли схожість «Teardrops» з піснею «I surrender» голландської групи K-Otic 11-річної давнини. Поки ні Європейський мовний союз, ні керівництво «Євробачення», ні сама Еммілі де Форест і її продюсери скандал не коментують.

Українські ж експерти вважають, що Еммілі загрожує дискваліфікація. «Це конкретний плагіат і пряме порушення статуту конкурсу. Мелодії куплету і приспівів двох пісень практично збігаються. Пул мовних компаній і Європейський мовний союз повинні відреагувати», ‒ вважає продюсер Альоші Вадим Лисиця.

Не оминув стороною скандал і Азербайджан, чий конкурсант Фарід Мамедов зайняв друге місце, випередивши нас на 20 очок: литовські журналісти викрили країну в голосуванні з проплачених номерів (азербайджанці голосували з Литви за свою країну).

Крім того, претензії є і в Росії. Під час зустрічі зі своїм азербайджанським колегою Ельмаром Мамедьяровим глава російського МЗС Сергій Лавров зажадав розібратися з підрахунком.

Якщо скандал набере обертів, то наша Злата Огневич цілком може отримати перше місце. «Якщо Еммілі де Форест і Фарід Мамедов відмовляться від переможних місць через скандали, тоді «золото» перейде до наступного по черзі конкурсанта. Правда, ще нікого ніколи не дискваліфіковували», ‒ каже організатор національного відбору на «Євробачення» в Україні Валід Арфуш.

А от сама Злата Огневич вважає, що «вже все здійснилося, потрібно це прийняти».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Азейбарждан гроші має, бо нафту має. І коли Азейбаржан виграв, то учасниця виступала від Іспанії і казала, що у Азейбарджана є нафта, а Іспанії виграш той не потрібен. Вона дала поняти, що підкупили. Так що і у Єврпоі хімічать і добре. А нас троять тут.
Відповісти
Ти бач яка сучка!!!Мозгів не хватило придумати своє з Данії Еммілі де Форест
Відповісти
Ой Боже, теж мені "сенсація"))) Всі це давно знають)))ТСН треба дивитися і все буде ок.
Відповісти
У нас є безпрограшний печерський суд - треба терміново позиватись проти всіх
Відповісти
Останні новини
Злата Огнєвич може стати переможницею «Євробачення». ВІДЕО
22 травень, 2013, 11:17