На Волині школярі заготовляли насіння рідкісних видів дерев. ФОТО

На Волині школярі заготовляли насіння рідкісних видів дерев. ФОТО
Учні агітбригади «Джерело» ОЗЗСО І-ІІІ ст. “Світязький ліцей” спільно з працівниками відділу рекреації, пропаганди та екоосвіти Шацького НПП і викладачами Шацького лісового коледжу провели заготівлю насіння рідкісних видів дерев, які ростуть у дендропарку на території коледжу.

Про це інформує пресслужба Шацького НПП.

Метасеквоя, бархат амурський, псевдоцуга Мензіса, маклюра оранжева, платан, катальпа, гледичія колюча, павловнія – і це далеко не повний перелік екзотичних дерев (адже на території дендропарку їх близько 500 видів) з якими мали можливість познайомитися учні під час екскурсії, яку провели Андрій Рибчинський та Ігор Вільнер.


Викладачі коледжу запевнили школярів, що збір насіння – це лише маленький крок до вирощення повноцінного саджанця, який потім стане справжнім деревом.

Далі на черзі клопітка і довготривала праця – висівання насіння, догляд за ним та тижні, а то й місяці очікування появи паростків.

“Дивлячись з яким завзяттям, а часто і з неприхованим здивуванням, учні збирали насіння, ми впевнились, що у них вистачить терпіння та сили виростити ці екзотичні дерева у своєму міні-дендропарку”, – йдеться в повідомленні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.