До Луцька хочуть приєднати ще три об'єднані громади. ВІДЕО

До Луцька хочуть приєднати ще три об'єднані громади. ВІДЕО
Укрупнення Луцька, а саме включення до складу міста приміських територій. Така пропозиція надійшла від Міністерства регіонального розвитку.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Зокрема, пропонують приєднати три об’єднані волинські громади: Гірко-Полонківську, Боратинську та Заборольську. У Боратині вважають, якщо громада спроможна то їй треба дати шанс розвиватись. Також, кажуть, є побоювання і стосовно ролі громади у великій агломерації.

Проти приєднання і в Гіркій Полонці. Ця громада утворилась майже рік тому.

Експерти ж наголошують, що приєднання до міста може відбутись лише за бажанням жителів громад. Та все ж, якщо до Луцька приєднаються всі навколишні території – це може загрожувати чималими вилученнями з бюджету.

Також у Міністерстві регіонального розвитку на Волині бачать менше громад, аніж має бути за створеним перспективним планом – 74. Тож пропонують об’єднати деякі, вже створені, ОТГ. До Липинської приєднати Підгайцівську, до Торчинської – Смолигівську й Затурцівську. Для того аби приєднатись до міста чи об’єднатись з існуючою громадою, – головам ОТГ необхідно надіслати свої пропозиції в облдержадміністрацію якнайшвидше.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідіть на....й,не хай Луцьк далі....,нам і так не погано.
Відповісти
Підтримую!!!!!Якщо щось будемо збирати підписи і робити мітинги проти приєднання,а потрібно буде, то і машини вам спалимо, взагалі У***ли.
Відповісти
Можливо до Боратина варто Луцьк приєднати!
Відповісти
коли Липини до міста приєднаєте ?
Відповісти
)закриємо вам вїзд, в там там і сільпо не вздумай приходити.нвяких клубів. І попробуй тільки в лікарню ляж полікуватись.а потім і собі машини можете палити.
Відповісти
як житель рованців скажу вам відверто а йдіти ви Н...й ... зі своїми обєднаннями АРГУМЕНТИ:
1) В боратині, гіркій полонці хороші школи та дошкільні заклади я дітей в луцьк не пошлю
2) Магазинів в нас своїх достатньо якщо щось потрібнодля будівництва я краще поїду в Ліпінський епіцентр ніж в луцьку важко без коків доїзну Нову лінію
3) З таким підходом до бізнесу як у вас в луцьку (заборона реклами торговлі в певний час і.т.п) скоро Сільпо та Там Тами вирішать самі до нас прийти та відкритись ....
4) Ви в себе толку ме можете зробтити з ремонтами вулиць навіть в нових мікрорайонах он чого тільки вулиця Олеся гончара варта...
5) А будте далі щось п...ти то будте своє сміття самі під балконами компастувати та утилізовувати...
Відповісти
Боратинська громада самодостатня. Школи є, дитсадки є,світло на дорогах є, вода є, медики є, магазини є, газ є, дороги є. Принаймі рух і робота є. Дякуємо громаді.
Відповісти
Я все дитинство прожила в центрі Луцька, потім побудували будинок під містом. Невже ти, полішва чорнорота, думаєш,що будеш мені вказувати,куди мені ходити і що робити?
Відповісти
Ти будував ту лікарню?(думаю ні). Її будував мій батько. В'їзди воно перекриє... Дивуємось Донбасу... Тут в Луцьку дебілів стільки,що дико читати...
Відповісти