Дорожники Волині оригінально привітали колег і відзвітували за успішні проекти. ВІДЕО

Дорожники Волині оригінально привітали колег і відзвітували за успішні проекти. ВІДЕО
Професійне свято дорожників та автомобілістів відзначають в останню неділю жовтня, цьогоріч дата випала на 27-ме. І це одне з тих небагатьох свят, яке охоплює значну частину населення країни, адже воно стосується ще й всіх, хто має посвідчення водія.

Трудовий колектив служби автомобільних доріг у Волинській області підготував відповідне тематичне відеопривітання колегам та відзвітував за роботу в останній період.


У кожного в житті своя дорога
Та нас єднають ще й дороги спільні…


Слова з гімну дорожників, автором і виконавцем якого є колишній працівник сфери із Тернопільщини Василь Дунець, використали для оригінального доповнення відео.

«І дійсно, з дорогами мають справу всі без винятку, вони єднають людей, роблять їх ближчими. Тож природно, що всіх турбує стан, в якому перебувають українські автошляхи», – підписали ролик.



Досягнень порівняно небагато, але вони є

Також вирішили прозвітувати про те, що цьогоріч вдалось зробити на шляхах, якими опікується Служба автомобільних доріг у Волинській області.

У поточному році вдалось реалізувати два проекти, які в силу обставин «підвисли» на багато років.

Один з них – реконструкція автодороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) на ділянці, що проходить повз населені пункти Хворостів, Підгородне та Машів Любомльського району (км 478+000 – км 482+100). Реконструкція цього відрізку розпочалася ще у 2011 році в рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012. Тоді цю ділянку дороги розширили з двох до чотирьох смуг руху (по дві у кожному напрямку). По лівому проїзду вдалось укласти нижній та середній шар асфальтобетону, а по правому навіть ці роботи не були завершені через нестачу фінансування. Оскільки автодорога М-07 є найкоротшим шляхом від Києва до кордону з Польщею, до Євро-2012 лівим проїздом організували рух транспорту, а правий з 2012 року і донедавна був закритий. Довгих 7 років це завдавало незручностей водіям, які змушені були маневрувати між лівим і правим проїздами. Виправити ситуацію вдалось лише зараз, у 2019-му. Завдяки 80-ти млн. грн., що цьогоріч були спрямовані на цей об’єкт реконструкції, вже з серпня повноцінно функціонує обидва проїзди протяжністю по 4.1 км, кожен з яких має дві смуги для руху транспорту в одному напрямку.

Ще одним завершеним проєктом є реконструкція автодороги Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне на ділянці, що пролягає до міжнародного контрольно-пропускного пункту «Устилуг-Зосін» на українсько-польському кордоні в об’їзд міста Устилуг (на км 0 + 420 – км 3 + 600). З метою розвантаження населеного пункту від транспортного потоку та забезпечення під'їзду до митниці в його обхід реконструкція існуючої дороги Н-22 була передбачена ще на початку 2000 років. Ділянку протяжністю 2,5 км ввели в експлуатацію у 2002 році. З того часу роботи на об’єкті частково виконали ще на 0,4 км дороги, і в силу певних обставин вони зупинились на тривалий термін. Насамперед це зумовлено довготривалими судовими процесами, пов’язаними з вилученням у громадян земельних ділянок і розміщених на них житлових будинків та інших споруд для суспільних потреб, а потім з відсутністю фінансування. Та і це вже в минулому.

Завдяки виділеному фінансуванню у розмірі понад 30 млн. грн. маємо майже завершену під’їзну дорогу до митниці. Тож вже незабаром автомобілі, які перетинатимуть кордон України з Республікою Польща через міжнародний пункт пропуску «Устилуг-Зосін», курсуватимуть новою об’їзною дорогою, що значно зменшить транспортний потік містом і воно стане чистішим та безпечнішим для його жителів.
Цьогоріч виконали і чималий обсяг робіт з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі міжнародного значення М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест), що є частиною Європейського автомобільного маршруту Е85. Торік ввели в експлуатацію 5,2 км відремонтованої ділянки цього автошляху від с.Княгининок до м.Луцьк. У 2019 році, керуючись маршрутним принципом ремонту шляхів, продовжили ремонтні роботи на відрізку між населеними пунктами Козина – Княгининок. На сьогоднішній день є ще майже 18 кілометрів відновленої дороги М-19, і за наявності фінансування продовжимо її ремонтувати у найближчі роки.

Також в поточному році продовжили ремонті роботи на автошляху Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, а саме між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ (км 65+000 – км 73+500). У 2018 році було відремонтовано і введено в експлуатацію три ділянки цієї дороги, загальною протяжністю 18.6 км. Цьогоріч маємо здати в експлуатацію ще 8,5 км автошляху Р-15.
У рамках поточного дрібного ремонту покращили техніко-експлуатаційні характеристики понад 123 тис. м2 волинських автошляхів державного значення. Окрім того, ліквідували вибоїни на понад 186-ти тис. м2 дорожнього покриття, нанесли 653 км дорожньої розмітки та поновили розмітку на 750 пішохідних переходах, встановили 2 нових та замінили на енергоощадні 569 елементів зовнішнього освітлення, провели ремонт на 14 штучних спорудах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дорожники Волині оригінально привітали колег і відзвітували за успішні проекти. ВІДЕО
27 жовтень, 2019, 12:58
Митне оформлення вантажів*
27 жовтень, 2019, 12:15