Волинянин, який створив у Києві скульптуру бульдога-рекордсмена, облаштує у рідному місті грандіозний арт-об'єкт

Волинянин, який створив у Києві скульптуру бульдога-рекордсмена, облаштує у рідному місті грандіозний арт-об'єкт
Відомий скульптор з Ковеля Олег Годунов, який створив у столиці 5-метрового бульдога-рекордсмена, планує розпочинати новий грандіозний проект у рідному місті на Волині.

Про живого прототипа бульдога Друга з Києва та майбутні рекорди у Ковелі Олег Годунов розповів Інформаційному агентству ВолиньPost.

Коли думали про те, щоб створити щось велике, то навіть не передбачали аж таких масштабів…

У Києві новий арт-об’єкт з’явився на початку жовтня і відразу викликав неабиякий ажіотаж у місцевих. Аби сфотографуватися з англійським бульдогом поблизу станції метро «Почайна» шикувалися черги. Над скульптурою ковельчанин Олег Годунов працював у тандемі з Іваном Длугуновичем. Близько місяця копітких старань на зйомному ангарі були вартими того, аби творіння митців потрапило до Книги рекордів України, як найбільша скульптура собаки.

«Коли обдумували ідею створення скульптури, то довго вагалися, що ж саме потрібно робити і де. На щастя, у нас є друзі, які допомогли з місцем – господарі автомийки, поруч з якою ми згодом і встановили скульптуру. На початку було безліч різних ідей, але дійшли до того, що потрібно робити якогось позитивного персонажа, що буде викликати у людей відповідні емоції. У власника цієї мийки є подібний пес, він і послужив нам прототипом. Тобто, це – копія живого пса, але вагою більше ніж 2 тонни», – розповідає Олег Годунов.



Ковельчанин пояснює, що коли робиться якась скульптура, особливо таких розмірів, то потрібно багато місця, аби можна було відійти і подивитися на це все зі сторони: чи правильна форма, об’єм і вигляд вцілому. Тож вони з колегою-митцем орендували ангар.

«Коли закінчили, то наймали спеціальну техніку і переправляли «песика» до кінцевої точки. Скульптуру перевозили перекритими вулицями столиці із супроводом правоохоронців. Спецтехніка із таким вантажем не могла їхати швидше, ніж 10-15 кілометрів за годину. До того ж, доводилося підіймати усі лінії електропередач, бо «песик» бід ними не проходив», – говорить талановитий ковельчанин.

Про плани на розвиток рідного міста або, які рекорди чекають на Ковель

Ідея Олега Годунова полягає в тому, аби робити в Україні щось таке величезне, як англійський бульдог в Києві і встановлювати нові рекорди. Майстер повідомив що наразі зі своїм партнером по команді Кось Олексієм ведуть переговори з керівництвом багатьох міст Західної України, але розпочати вирішили саме з рідного містечка на Волині.

«Я хочу створити такий арт-об’єкт, який стане родзинкою мого Ковеля, буде приваблювати туристів і подарує мешканцям нову круту локацію», – переконує митець.

Що саме планує робити розповісти не може, тож поки залишає в таємниці, як саму концепцію скульптури, так і місце розташування майбутнього арт-об’єкту. Лише натякає, що було б круто осучаснити парк, де саме зараз проводять реконструкцію.

«Ідей купа. Втілювати їх будемо точно вже найближчим часом. Цього тижня плануємо вести переговори з владою Ковеля і визначатися з місцем», – говорить скульптор.

Додає, що подумує над тим, аби окрім арт-об’єктів величезних розмірів, облаштувати у Ковелі привабливий дитячий майданчик за прототипом Діснейленду: гірки – дракони, гойдалки з фігурками і невеличкі скульптури мультяшних персонажів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин, який створив у Києві скульптуру бульдога-рекордсмена, облаштує у рідному місті грандіозний арт-об'єкт
28 жовтень, 2019, 14:55