У Луцьку ремонт доріг «стоїть», бо казначейство блокує платежі, - депутат

У Луцьку ремонт доріг «стоїть», бо казначейство блокує платежі, - депутат
Головне управління Державної казначейської служби України у Волинській області системно бокує платежі органів влади, через що у Луцьку не можуть, зокрема, нормально ремонтувати дороги, - стверджує депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Депутат виносить на найближчу сесію міськради проект рішення, яким рада має звернутися до керівництва країни з вимогою припинити необґрунтоване блокування платежів.

Він стверджує: кошти місцевих бюджетів, які знаходяться на казначейських рахунках, держава необґрунтовано спрямовує на виконання зобов’язань державного бюджету. А місцеві важливі соціально-економічні програми через це не фінансуються й не виконуються.

«Зокрема, капітальний і поточний ремонти автошляхів міста Луцька… планувалося в значній мірі здійснити до травневих свят. Але внаслідок фактичного блокування з боку територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку розрахунків із виконавцями робіт, вищезазначені ремонти до цього часу не здійснені у повному обсязі, дороги Луцька продовжують перебувати у незадовільному стані», - йдеться у проекті звернення міськради до керівництва країни.

Проект звернення депутати розглядатимуть на сесії 29 травня.

Повний текст проекту звернення:

Президенту України
В. Януковичу

Прем’єр-міністру України
М. Азарову

Міністру фінансів України
Ю. Колобову

Голові Державної казначейської служби України
С. Харченку

Звернення щодо необґрунтованих дій територіальних органів
Державної казначейської служби України


Нещодавно на адреси міських рад міст обласного підпорядкування в Україні надійшло звернення Івано-Франківської міської ради щодо дій територіальних органів Державної казначейської служби України. У зверненні, зокрема, висловлюється стурбованість практикою систематичного блокування здійснення платежів розпорядниками бюджетних коштів з боку територіальних органів Державної казначейської служби України. На жаль, зазначені негативні тенденції мають місце і у Луцьку. Через це під загрозою зриву опиняється фінансування видатків на житлово-комунальне господарство, утримання бюджетних установ та організацій, капітальні ремонти, а також інші важливі сфери життєдіяльності нашого міста.

Фактично через необґрунтовані дії територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку не виконується низка важливих соціально-економічних програм, внаслідок чого міська влада не спроможна у повній мірі реалізувати свої повноваження.

Зокрема, капітальний і поточний ремонти автошляхів міста Луцька, які надзвичайно пошкоджені внаслідок важких погодних умов взимку, планувалося в значній мірі здійснити до травневих свят. Але внаслідок фактичного блокування з боку територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку розрахунків із виконавцями робіт, вищезазначені ремонти до цього часу не здійснені у повному обсязі, дороги Луцька продовжують перебувати у незадовільному стані. Це спричиняє значні незручності мешканцям та гостям нашого міста, призводить до виникнення аварійних ситуацій.

У зв’язку з вищезазначеним, заявляємо про підтримку згаданого звернення Івано-Франківської міської ради та вимагаємо:

1. Припинити необґрунтовані дії територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку та інших територіальних відділень Державної казначейської служби України щодо блокування платежів розпорядниками місцевих бюджетів.

2. Припинити необґрунтовані дії територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку та інших територіальних відділень Державної казначейської служби України щодо фінансування потреб міських громад в частині реалізації власних повноважень за залишковим принципом.

3. Припинити необґрунтовані дії територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку та інших територіальних відділень Державної казначейської служби України щодо використання коштів місцевих бюджетів на виконання зобов’язань державного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ндаааа.... з такими тенденціями зовсім скоро почнуть затримувати заробітні плати бюджетникам.
Податки "понавибивали" авансом, експорт падає, дохідна частина бюджету не виконується....або "друк" грошей або будуть видумувати нові "покращення" типу збільшення акцизів на пальне, алкогольні вироби тощо
Відповісти
Що ви маєте до того казначейства? Воно не винне. Їм дають команду платити із столиці. Така система. Має бути певний залишок на єдиному казначейському рахунку. А МВФ грошей не дає, наджоджень податків немає. Бо хто буде податки платити, якщо всі свої. Так що винна - система наша. Я казначейство не захищаю, я по суті питання.
Відповісти
а коні не винні
Відповісти
Скоріш за все не пропускає платежі не обласне, а міське казначейство, і скоріше за все через те, що міські депутати з аб"єднаної апазиції (їх більшість) прийняли невиважений бюджет з нереальною цифрою доходів та завищеними видатками. Видатки проведено за рахунок надходжень з Державного бюджету на дороги, а на ремонт доріг фінансування є, а грошей катма...
Відповісти
в усьому винна апазиція, а мер, партєйка регіаналов-Богі, так все класно роблять,що слів бракує..., як ще рука піднімається таке писати???
Відповісти
Відповідно до вимог чинного законодавства більшість може відправити міського голову у відставку. Щось я не чув, щоб щоб Романюка відправляли у відставку, а з партії регіонів у Луцькій міській раді лише 4 людини, то до чого тут вона? В собі розберіться за кого голосували в жовтні 2010 року.
Відповісти
Не переживайте,піде він ще у відставку, піде...Але зараз зарано,хай розгрібає те,що наробив...
Якщо ти економіст-то ми тут всі німці)
Відповісти
Відповідно до вимог чинного законодавства більшість може відправити міського голову у відставку. Щось я не чув, щоб щоб Романюка відправляли у відставку, а з партії регіонів у Луцькій міській раді лише 4 людини, то до чого тут вона? В собі розберіться за кого голосували в жовтні 2010 року.
Відповісти
З такою системою як у нас в країні дороги ніколи не зроблять... вже практично літо, а дороги в жахливому стані і то всюди, ніяк те "покращення" не наступить... добре, що хоч когось з депутатів зацікавило дане питання, а то говорити вміють всі, а діяти одиниці
Відповісти
Мізків Вам бракує, ще поїдьте до Києва 25 раз та поцілуйте ноги, вклоніться, підлежіть попку і радійте..., кажіть як в нас класно,продавайтесь самі та продавайте своїх, ми ж бо українці! Вперед! З гордо піднятою головою, продавайтесь,а потім на пр. Волі в Роуз сидіть та кажіть, ух,як все класно,які ми багаті та щасливі,а люди помирають,гинуть, зубожіють, не працюють, дітки не народжуються, хабарництво, на дорогах вбивства, зради, а в нас клас, в нас махіто є) і опера за батьківські гроші)))та "найкращий" мер!Отак...,супер!
Відповісти
кожен день затримки любих коштів-копійочка в розмірі тисяч ато і сотень тисяч грн начальнічкам в карман
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ремонт доріг «стоїть», бо казначейство блокує платежі, - депутат
22 травень, 2013, 13:41