У луцькій лікарні провели гібридну операцію. ВІДЕО

У луцькій лікарні провели гібридну операцію. ВІДЕО
У відділеннях судинної хірургії та інтервенційної радіології комунального підприємства «Волинська обласна клінічна лікарня» обласної ради 23 жовтня медики провели гібридну операцію.

Про це йдеться на сайті медичного закладу.

Пацієнт страждав на облітеруючий атеросклероз нижніх кінцівок багато років. В минулому з цього приводу йому ампутовали праву ногу на рівні верхньої третини стегна. Ситуація була ускладнена ще тим, що артерії лівої ноги були уражені атеросклерозом в багатьох місцях.

Враховуючи складність операції, вирішили провести гібридне оперативне втручання. Перший етап операції передбачав накладання шунта між стегновою артерією та підколінною артерією. До складу операційної бригади входили судинні хірурги Олекса Миколайович Денисюк та Олександр Валерійович Івлєв.

Після накладання шунта в операційній судинної хірургії, розповідає оперуючий хірург Олекса Денисюк, пацієнт був транспортований в рентгенопераційну. Там уже чекала бригада ендоваскулярних хірургів : Юрій Васильович Легкодух та Володимир Афанасійович Тарнавецький. Вони провели другий етап операції за допомогою ангіографічної установки – здійснили реканалізацію та балонну ангіопластику судин гомілки. Розширення балонів проводиться за допомогою контрастуючої речовини та фізрозчину під тиском 8-20 атмосфер.

Відтак, операція продовжувалась 5 годин. Результат операції можна назвати успішною. Єдину нижню кінцівку вдалось спасти. Кровообіг по судинах відновився, нога стала теплою, больовий синдром знявся.

Як зазначив т.в.о. директора КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Іван Миколайович Сидор, унікальність такої гібридної полягає у тому, що два оперативних втручання проводяться при одній анестезії. Це не може не радувати. Медицина не стоїть на місці, а інтенсивно розвивається та демонструє просто чудеса.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.