У Золотому стартувало розведення сил

У Золотому стартувало розведення сил
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у вівторок, 29 жовтня, процес розведення сил і засобів в Золотому (Луганська область) стартував.

Про це Пристайко заявив на інвестфорумі RE: think. Invest in Ukraine у Маріуполі, - пише Прямий.

"До самої зустрічі в Нормандському форматі буде розведення на тих ділянках, які ми погодили. У Золотому розведення відбувається прямо зараз. Ми стартуємо з сьогоднішнього дня", - наголосив Пристайко.

За його словами, процес розведення буде підтверджено спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Чому ми затрималися? Нам потрібно, щоб це було не просто відведення, а воно повинно бути перевірено і підтверджено СММ ОБСЄ. Ми дали їм час на підготовку", — зазначив Пристайко.

Міністр також уточнив, що після Золотого і дотримання необхідного режиму припинення вогню буде також розведення сил в Петровському.

Нагадаємо, раніше Забродський заявив, що Україна не може довіряти Росії в питанні розведення військ, тому що агресор неодноразово порушував домовленості і системно проводив обстріли, під час режиму тиші.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна досягла домовленостей про початок розведення військ в Петровському і Золотому на Донбасі.

2 жовтня у Станиці Луганській закінчився перший етап розведення військ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На кінець кінців, щось почало рухатись. Дякуючи наполегливій праці Зеленському. Накінець люди перестануть гинути. Це протистояння вже затянулось. Зеленський молодець, дотримується своїх зобов"язань.
Відповісти