На Волині затримали браконьєрів, які ловили рибу з човна підсакою та острогою. ФОТО

На Волині затримали браконьєрів, які ловили рибу з човна підсакою та острогою. ФОТО
Протягом тижня на волинських водоймах вилучили 46 одиниць заборонених знарядь лову.

Відтак, у період з 21 по 28 жовтня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 23 порушення природоохоронного законодавства. Склали шість протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 12 – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконне придбання водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 38 заборонених знарядь лову, - повідомляє рибоохоронний патруль у Волинській області.

«У порушників затримано 2 кг водних біоресурсів та вісім заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 544 грн», - повідомив керівник патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, з 24 по 26 жовтня державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водойми Старовижівського та Ратнівського районів. Так, 24 жовтня на озері Синове затримали мешканців сіл Соколище та Шкроби, які ловили рибу з дерев’яних човнів забороненими знаряддями - підсакою та острогою.

Наступного дня зафіксували аналогічне порушення. На озері Мшани Ратнівського району викрили двох громадян, які з човна за допомогою остроги намагались виловити рибу. У обох випадках порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

25 жовтня на озері Турське Ратнівського району патрульними рибоохорони виявлено 10 безгосподарських сіток. Склали акти виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучили.

Зауважують, в управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Нагадують, до 31 жовтня триватиме подача документів для участі в конкурсі на зайняття вакантних посад до Волинського рибоохоронного патруля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже малі штрафи(
Відповісти
Останні новини
На Волині затримали браконьєрів, які ловили рибу з човна підсакою та острогою. ФОТО
29 жовтень, 2019, 13:20