Волиняни мають шанс стати дипломованими кухарями за три дні

Волиняни мають шанс стати дипломованими кухарями за три дні
Створюючи нові робочі місця, працедавці можуть взяти на роботу як нового спеціаліста, так і перевести на цю посаду вже існуючого.

Проте не завжди у кандидата є документи про відповідну освіту, хоча він має професійні навички. Тут виникає потреба у підтвердженні претендентом своїх професійних знань. Вирішити цей дисонанс дозволяє процедура підтвердження результатів неформального професійного навчання за сприяння служби зайнятості, - повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

Нині це можна зробити у будь-якому навчальному центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ). Волиняни ж можуть поїхати до Рівненського навчального центру й підтвердити професію кухаря. Вартість навчання – орієнтовно 1 700 гривень за кошти особи або роботодавця. Термін підтвердження – 3 дні.

Ця послуга цікава для:

– осіб, які мають великий досвід роботи за професією, але не проходили попереднє навчання в навчальному закладі та не мають документа державного зразка з присвоєнням робітничої кваліфікації;
– осіб, які мають присвоєну кваліфікацію, але з різних причин втратили підтверджуючі документи і хочуть їх відновити;
– осіб, які мають присвоєну кваліфікацію та відповідні документи, але хочуть підвищити розряд.

Підтвердження неформального навчання за професією кухар розпочалося з 2017 року. Нині 15 волинян отримали свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації.

Так, 19 вересня, Лариса Остапюк та Ольга Гінайло – рідні сестри, кухарі з Любомльщини, у Рівненському ЦПТО ДСЗ підтвердили свою теоретичну і практичну підготовку. Члени комісії одностайно визнали професійні здібності волинянок, адже їхні відповіді та кваліфікаційні страви набрали необхідну кількість балів. Упродовж 2-х днів на базі навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ кухарки готувалися та здавали теорію і працювали на кухні за індивідуальними технологічними картками. Маючи досвід роботи кухарями та прагнучи подальшого офіційного працевлаштування, жінки здобули 3-й кваліфікаційний розряд і отримали свідоцтва державного зразка.

Фото з архіву Рівненського ЦПТО ДСЗ



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни мають шанс стати дипломованими кухарями за три дні
29 жовтень, 2019, 16:41