Мріє стати лікарем: волонтери розповіли про іменинника із числа діток Небесного Легіону

Мріє стати лікарем: волонтери розповіли про іменинника із числа діток Небесного Легіону
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.

П’ятнадцятий день народження уже скоро відзначить іменинник з числа діток Небесного Легіону – Дмитро Галас. Хлопець є сином Галаса Олександра Павловича, бійця Збройних сил України. Під час 2-ої хвилі мобілізації він перебував в АТО півтора року. Служив у 26-й окремій артилерійській бригаді, воював під Горлівкою у званні капітана. Після демобілізації отримав звання майора і підписав новий контракт, щоб продовжити захищати Україну. 6-го травня 2016 року на урочистостях, присвячених Дню матері, ще встиг привітати мужніх жінок, що дочекалися своїх синів з війни. Ніхто тоді не очікував, що це будуть останні слова Олександра. Того ж дня його серце перестало битися – за кілька днів до відправлення на Схід. Після смерті годувальника сім’я лишилась один на один зі своїми проблемами.

Син Героя Дмитро нині навчається у 9 класі місцевої гімназії. Навчання йому дається легко, особливо з тих предметів, що йому найбільше до душі – біологія, фізика, хімія, українська мова, образотворче та музичне мистецтво, фізкультура. Трохи складніше освоює Дмитро німецьку та англійську мови. Минулого року закінчив музичну школу, де навчався гітарному мистецтву. А ще, він із превеликим задоволенням розвиває свій кругозір за читанням енциклопедій, що невдовзі стане йому в пригоді при складанні іспитів ЗНО.

Останнім часом хлопець багато часу приділяє спортивним заняттям. Він купив штангу та гантелі. Щоправда, живуть вони у бабусиній квартирі та з дядьковою сім’єю, тому для занять йому потрібно йти у старий будинок. Займався боксом, але отримавши травму коліна, змушений був поки залишити цей вид спорту. Зараз мріє про домашній турник. Також любить туризм - їздить на велосипеді та ходить у походи.

Хлоцеві пощастило у 2015 році потрапити до Угорщини. Минулого року, дякуючи волонтерам, їздив до чарівної країни – Австрії, де 45 діток з 7 областей України провели незабутню декаду у літньому таборі «Заальбах 2018».

Та у мріях своїх Діма уже бачить статую Свободи у США, і колись прагне неодмінно туди потрапити. Хотів би також побувати у Бразилії та Німеччині.

У домашніх тваринах хлопець розуміється як справжній біолог. Колись Дмитро мав улюбленця - щурика Яшу (біленького з червоними очима). Також він мав уже 7 папуг та дві амадіни (хлопчика Аладіна та дівчинку Жасмін), а ще 10 хом’ячків. Зараз же іменинник удома тримає кошеня Каспера та собачку Жулю. Хотів би ще розмовляючого папугу.

Серед відомих українців іменинник мріяв би коли-небудь зустрітися із славнозвісним співаком Святославом Вакарчуком.

У майбутньому мріяв би стати лікарем, щоб рятувати людські життя. Та сумнівається, що це здійсниться, адже для цього потрібні гроші та багато часу. Ще подумує про професію юриста. Після смерті батька Дмитро лишився єдиним чоловіком у сім’ї, а мама була змушена розрахуватися з роботи через низьку заробітну плату. Жодних компенсацій з держбюджету вони не отримали. Подекуди мамі доводиться їздити на заробітки за кордон і лишати хлопця самого з родичами на господарстві. Тож основну роботу по дому іменинник уже виконує давно: прибирає, замітає у домі, може приготувати як суп, так і котлети, миє посуд та навіть ремонтує, коли щось зламається.

Цей хлопець, попри всі негаразди зі здоров’ям та матеріальну скруту, найбільшою проблемою у своєму житті називає втрату батька.

Маєте бажання підтримати дітину – переказуйте кошти координатору даного проекту Natali Sky(Приватбанк: 4149-4991-2177-2535 Скиба Наталія Миколаївна). Але в переказі ви можете і конкретно зазначити, на яку саме дитину адресуєте допомогу.

Інформація для благодійників: Галас Дмитро - невдовзі 15 років (01.11.2004). смт. Іваничі. Зріст 181, розмір взуття – 45.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мріє стати лікарем: волонтери розповіли про іменинника із числа діток Небесного Легіону
30 жовтень, 2019, 12:42