Уряд обкладе багатіїв «драконівськими» податками

Уряд обкладе багатіїв «драконівськими» податками
Осіб, які мають на місяць понад 100 тисяч гривень доходів, кабмін хоче обкласти підвищеними податками.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, - інформує ТСН.

Законопроектом, який планують подати в Раду на найближчій сесії, пропонується, щоб багатії платили не 17% прибуткового податку, а 30-40%.

«Фактично мова йде про податок на розкіш, це не тільки зарплата, але й дивіденди, роялті. Так, люди мають право отримувати високі доходи і витрачати їх на предмети розкоші, але вони повинні поділитися з суспільством», - пояснив прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

За даними досліджень аудиторської компанії «Ернст енд Янг» новий податок вдарить насамперед по вітчизняних топ-менеджерах, які отримують від 120 тис. грн на місяць у фармацевтичних фірмах, до 450 тисяч у нафтогазовій сфері, 500 тисяч в банках і 150-800 тисяч у важкій промисловості.

Зі свого боку аналітик Міжнародного центру політичних досліджень Олександр Жолудь стверджує, що податки вдарять, як завжди, по середньому класу. Бо він уже заробляє достатньо, щоб платити 30%, але мало, щоб виводити свій прибуток в офшори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
топ-менеджерах, які отримують від 120 тис. грн на місяць у фармацевтичних фірмах, до 450 тисяч у нафтогазовій сфері, 500 тисяч в банках і 150-800 тисяч у важкій промисловості.

СКОКА СКОКА?!
Відповісти