Мешканець Франківська протяг три тролейбуси. ФОТО. ВІДЕО

Мешканець Франківська протяг три тролейбуси. ФОТО. ВІДЕО
Назар Павлів, мешканець Івано-Франківська, встановив черговий, десятий унікальний рекорд.

Силач протягнув три тролейбуси вагою 34 тонни, ‒ пише Gazeta.ua.

Спершу 28-річний франківець протяг один тролейбус, потім два одразу. Під час третьої спроби стронгмен попросив зʼєднати одразу три транспортних засоби та після короткої паузи встановив світовий рекорд ‒ протяг їх на 8 метрів за 39 секунд.

Богатир визнає ‒ це була одна з найвищих планок у його карʼєрі. До цього ніхто не хотів тягати тролейбуси через їх технічні особливості.

«З тролейбусами набагато важче працювати, того що в нього немає нейтральної передачі. Мені доводилося тонаж тролейбуса тягнути, а ще своєю силою прокручувати всю трансмісію. А їх там цілих три. Крім того, колеса тролейбусів на спеці вгрузли трохи в розплавлений асфальт. Доводилось ще власноруч витягувати їх з колії. Колеса погрузли всього на кілька міліметрів, але при спробі це дуже важливо. Дуже заважала спека, рекорд встановлювали опівдні, коли сонце було в зеніті. Коли тягнув, голова гуділа, піт тік, якби водою облили, але все-таки я зміг це», ‒ розповів Назар Павлів.

Рекорд міг і не відбутись, оскільки перед початком дійства один із тролейбусів погнув спеціальну драбину, котрою стронгмен мав тягти транспортні засоби.

«По розпорядженню мера міста, на певний час перекрили одну з центральних магістралей. Коли ми монтували драбину, один з тролейбусів замість обʼїхати її, випадково переїхав. Погнулось та зламалось кілька секцій, і це все за кілька хвилин до початку. Слава Богу поруч було СТО, де хлопці мали молоти, болгарки та зварювальні апарати. Вони за кілька хвилин відновили драбину. Дуже вдячний всім за допомогу, тролейбусному депо, мерії міста, що заради рекорду перекрила вулиці, міліції, що охороняла порядок та людям, що прийшли підтримати мене», ‒ додав спортсмен.

Рекорд зафіксували до книги рекордів України. Також силач відправить фото- та відеозвіт до представництва книги рекордів Гіннеса, яка має зафіксувати світовий рекорд.

Назар Павлів уже не вперше тягає транспортні засоби. До цього він уже тягнув лісовози, трамваї, БТРи і навіть повітряного винищувача. А позаторік штовхав ядро на Говерлі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець!
Відповісти
Останні новини
Мешканець Франківська протяг три тролейбуси. ФОТО. ВІДЕО
22 травень, 2013, 16:11