У Луцьку вшанували покровителя міста. ВІДЕО

У Луцьку вшанували покровителя міста. ВІДЕО
У Луцьку вшанували покровителя міста святого Миколая.

Святкова молебень відбулася біля Пам'ятного знака заступнику і покровителю Луцька Святому Миколаю, - пише Під прицілом.

Згідно біблійних переказів, Святий Миколай народився 280 року в місті Патері в Малій Азії.

Його батьки старанно і з любов’ю виховували свого єдиного сина, що зростав гарним хлопчиком, а, ставши дорослим, вирішив бути священиком. Отримавши спадок після смерті батьків, Миколай роздав його бідним. За переказами, він допомагав найчастіше таємно, особливо тим, хто соромився просити.

Пізніше Миколай став єпископом міста Міри в Лікії, де збереглися як легенди численні розповіді про те, як він заступався за несправедливо засуджених, про дива, які він творив при житті й після смерті. В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей. 22 травня Чудотворця вшановують на знак пам’яті перенесення мощей святителя Миколая архієпископа Мирлікійського із Мир у Барі.



Перший відомий герб Луцка із зображенням святого Миколая описаний польським істориком і геральдистом Бартошем Папроцьким (1578 г) - Святий Миколай з жезлом і книгою в руках. В XVI-XVII саме цей герб зображався на печатці магістрата Луцька. Святий спочатку зображувався в митрі, пізніше - в широкополій шапці. Появу в гербі міста Святого Миколая пов’язують з облогою міста татарами в 1259 році.

Герб Лу́цька у його сучасному вигляді — офіційний символ Луцька, адміністративного центру Волинської області. Затверджений рішенням сесії Луцької міської ради від 23 серпня 2007 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, так скоро и новости улицы Горького мы будем узнавать от http://p-p.com.ua/ ))))) Ребята, это ведь у вас под носом!!!
Відповісти
Боюся втягнутися в дискусію глухого з німим, але все-таки: вам принципово?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували покровителя міста. ВІДЕО
22 травень, 2013, 17:02