У мерії придумали, що зробити біля Сапалаївки

У мерії придумали, що зробити біля Сапалаївки
Деякі будинки знести, деякі – реконструювати, інші – добудувати хочуть у житловому кварталі, обмеженому вулицями Чехова, Клима Савура, Задворецької та проспектом Волі у Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою 22 травня, ‒ пишуть Волинські новини.

За словами начальника управління архітектури і містобудування Луцької міськради Юрія Казмірука, мотивом для розробки цього проекту планування території мікрорайону стала необхідність комплексного благоустрою центральної частини міста, адже тут – 40 гектарів землі, розрахованих на 17 тисяч населення. Так, він представив на розгляд членів комісії детальний план території і зазначив, що у кварталі має розміститися забудова каскадного типу: по 9, 6 і 4 поверхи у будинках. Тож, деякі з існуючих тут будівель доведеться зносити, перебудовувати і зводити нові.

Автор проекту Андрош Бідзіля додав, що, згідно з проектом, планують залишити ті будинки, «які мають цінність». Але це, з його слів, не означає, що інші ляжуть «під бульдозер».

Окрім того, проектант пропонує й реконструкцію розташованих тут закладів дошкільної освіти.

«Повернути садочки в садочки і далі зробити деяку реконструкцію і добудову. Деякі будинки надбудувати. Офісні приміщення деякі реконструювати. Все є в розрахунках», ‒ додав він.

Окрім того, зазначив, що спочатку думали громадський центр тут зробити у приміщенні колишньої фабрики, але, поспілкувавшись із власниками, відмовилися від цієї ідеї. Загалом же, Андрош Бідзіля зауважив, що ідея облаштування території біля Сапалаївки була вже давно, і добре, що зараз взялися за розробку проекту планування.

Тож, тут також планують культурно-оздоровчий комплекс, танцювальний і спортивний майданчики, сквер або ж сад, проїзд для автотранспорту та мости.

«Це проект такий на років 100», ‒ зазначив член депутатської комісії Іван Смоленг, заслухавши доповідачів.

«Там, де є розвалені будинки, коли почують, що ми хочемо зробити, там з’являться і маленькі діти, і неповнолітні, і все там з’явиться», ‒ додав він.

Та Андрош Бідзіля додав, що задля вирішення цієї проблеми потрібно буде ті будинки викупляти, а тоді вже щось робити. Утім, що саме там буде, можна вирішувати вже сьогодні і якийсь документ як «дорожня карта» має бути, ‒ зазначив він.

Тож, запропонований проект планування житлового кварталу, обмеженого вулицями Чехова, Клима Савура, Задворецької та проспектом Волі, члени комісії вирішили винести на розгляд сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Лазорка з Палицею спитали чи в них вистачить на це грошей)) Бо ніхто більше не дасть)))
Відповісти
Повезло кому-то. Там уже половина площадей застроена коттеджами по 250-300 тыс. дол. Какая радость ждет их владельцев. Покупал землю в центре города в частном секторе, вбухал кучу бабла в строительство, а тут возле тебя 9-ти этажку возведут.
Відповісти
У нас виходить, що все старе і не нужна треба зламати і побудувати. Наприклад, між вулицями Івана Франка і Яровиці на місці зерносховища (під яке мабуть брався кредит і тепер гроші не повернуті і ніхто не покараний за це) і там хочуть теж побудувати житлові будинки і тут біля Сапалаївки теж хочуть побудувати, даже на території фабрики. А раніше та фабрика працювала на повну і те зерносховище і люди мали роботу і зарплату, і товар мав збут. А зараз що? Нікому нічого не потрібно? Та ще хочуть студмістечко побудувати. Так, що думаю в скорішому минулому не всі ці плани збудуться. Але з однієї сторони треба ж підготовити технічну документацію, показати людям пророблену роботу. І звісно гроші на ту технічну документацію освоїти кошти і мабуть немалі.
Відповісти
Місто з архітектурою Бідзілі - це вже тенденція поширення несмаку. Не бути, видно, Луцьку сучасним містом ніколи
Відповісти
Останні новини
У мерії придумали, що зробити біля Сапалаївки
22 травень, 2013, 17:52