Українців попереджають про землетрус до 8 балів

Українців попереджають про землетрус до 8 балів
Сейсмічна активність, яка зачіпає Закарпаття, трапляється, як правило, раз в 100-120 років. Останні поштовхи були зафіксовані в 1908-му році.

За словами Олександра Кендзьора з Інституту геофізики НАН України, найближчим часом може відбутися досить сильний землетрус, повідомляє "Сегодня".

Закарпаття - сейсмічно активний регіон, в якому магнітуда катастрофи може досягати 8 балів. Далеко не факт, що новий землетрус виявиться слабшим. Людям вже сьогодні треба готуватися до події, оскільки передбачити його неможливо: поштовхи можуть початися в будь-який момент.

Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважаються район Зони Вранча - Карпатських гір і захід Одеської області. Там були зафіксовані землетруси інтенсивністю 6-7 балів за 12-бальною шкалою. Епіцентри знаходилися в Сваляві, Мукачеві, Ужгороді. Також сейсмічна активність була помічена і в Прикарпатті. Поштовхи силою 6 балів були в Заліщиках та Кам'янці-Бузькій.

Зауважують, центральна і східна частини України менш схильні до землетрусів. Тут поштовхи не перевищували позначку в 5 балів.

Щоб біда не завдала істотної шкоди в майбутньому, треба будувати "правильні" будинки в "правильних" місцях. У разі початку сейсмічної активності населенню потрібно відразу ж сховатися в дерев'яних будівлях, оскільки вони набагато безпечніше цегляних.

Людям, які проживають на першому або другому поверсі, можна вийти на вулицю, тоді як іншим краще перечекати землетрус в приміщенні. Спускатися не варто: сходи в будь-який момент можуть обвалитися.

У приміщенні потрібно подалі відійти від вікон і стін, щоб не поранитися осколками. Також потрібно уникати великої техніки, яка може впасти на вас.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви то хоч самі читаєте, шо ви пишете і як ви пишете ?
Відповісти
"...раз в 100-120 років"?
А масив Вранча вам нічого не нагадує?
Відповісти
Хочуть ввести сейсмічність в архітектурні проекти щоб ввести експертизу проектів, плюс монолітно каркасне будівництво. Видно якийсь арматурний завод впав прибуток. Та інспекція архбудконтролю без роботи.
Відповісти
Так "магнітуда" чи "бали"?
Відповісти
За таке треба карати: "Епіцентри знаходилися в Сваляві, Мукачеві, Ужгороді" Люди майте клепку в голові не несіть несенітницю. А газету треба штрафувати за брехню.
Відповісти