Як отримати водійське посвідчення в Києві*

Як отримати водійське посвідчення в Києві*

Задумавши придбати транспортний засіб, потенційний водій замислюється про отримання прав на його водіння. Як велить закон, спочатку необхідно пройти медкомісію і отримати теоретичні знання та практичні навички водіння.

Де знайти підходящу автошколу в Києві?

Де дадуть кращі знання про правила водіння і навчать вміло керувати транспортним засобом? Вибирайте найкращий варіант на сайті "Автошколы Столицы" - https://stolica.com.ua/. Тут найякісніша теоретична підготовка, найкращі інструктори для практичних занять і найбільш відповідальна підготовка до іспитів в ДАІ. Записуйтеся вже сьогодні і скоро ви станете впевненим водієм.

Етапи отримання водійських прав

Щоб стати володарем новеньких водійських прав, необхідно подолати чотири обов'язкових етапи:

• Вивчення теорії водіння і проходження практичних занять в автошколі.
• Проходження медкомісії.
• Складання іспитів в СЦ МВС.
• Отримання водійського посвідчення.

Після подачі заяви та інших необхідних документів гарантовано зарахування в автошколу. І якщо теоретична частина однакова для всіх учнів, то викладання навичок водіння залежить від вибору категорії транспортного засобу. Всього їх дев'ять: А, А1, в, В1, С, С1, D, D1, T. Залежно від вибору категорії визначається можливість допуску навчання водінню. Так, для отримання навичок їзди на автобусах, трамваях, тролейбусах учневі має виповнитися 21 рік.

Проходження медкомісії

Необхідність медкомісії в ході процедури отримання водійських прав пояснюється у виявленні можливих проблем зі здоров'ям, які перешкоджають керуванню транспортними засобами.
Під проходженням медкомісії розуміється загальне обстеження медичними фахівцями, а також - здача ряду аналізів (загального аналізу крові, сечі, аналізу крові на цукор, ЕКГ, докладного обстеження зору, перевірки вестибулярного апарату, визначення групи і резусу крові).

Складання іспитів в СЦ МВС і отримання прав

Кияни можуть складати іспити в будь-якому районі столиці, але частіше в районі, де знаходиться автошкола. Після подачі всіх необхідних документів автошкола подає свідоцтво про її закінчення. Іспити проводяться в два етапи: здача теоретичної частини та практичне водіння транспортного засобу.

При успішній здачі всіх етапів, через 5 робочих днів видається посвідчення водія. Для його отримання попередньо необхідно пред'явити паспорт і розписатися в обліковому журналі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як отримати водійське посвідчення в Києві*
04 листопад, 2017, 21:50