Медикам хочуть надавати статус УБД

Медикам хочуть надавати статус УБД
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2341 про надання статусу учасника бойових дій медичним працівникам.

Документ зареєструвала народний депутат від фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк, - пише "Газета ua".

"Розуміючи важливість роботи медичних працівників на фронті, я зареєструвала відповідний законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання статусу учасника бойових дій медичним працівникам", який покликаний вирішити дану проблему", - зазначила нардеп.

В пояснювальній записці до законопроекту на сайті Верховної Ради сказано, що учасниками бойових дій визнаються медичні працівники, які безпосередньо були задіяні для виконання своїх службових обов'язків під час військових дій у зоні проведення Антитерористичної операції. Також передбачено надання відповідних пільг таким особам.

"Метою законопроєкту є усунення нерівності між посадовими особами прокуратури, органів державної влади та офіцерами, які, перебуваючи в зоні проведення антитерористичної операції по декілька днів, не виконуючи бойового завдання, не будучи на передовій і не беручи участі у бойових діях, отримали статус учасника бойових дій, та медичними працівниками, які на постійній основі виконують свої професійні обов'язки в зоні проведення антитерористичної операції, рятуючи життя воїнів Операції об`єднаних сил", - зазначається у пояснювальній записці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І нас не забудьте! ПЦУ,УПЦ КП і УГКЦ!
Відповісти