Які функції виконує монтажна піна при встановленні дверей?*

Які функції виконує монтажна піна при встановленні дверей?*
Сьогодні монтажна піна майже завжди використовується при встановленні міжкімнатних чи вхідних дверей. Придбати балони з професійною будівельною піною та пістолети для її нанесення ви можете тут – https://belife.ua/nasha-produkcziya/montazhnaya-pena/. Які ж функції виконує цей будівельний матеріал?

Фіксація

Після нанесення матеріал розширюється (ступінь збільшення в об’ємі є різним, в залежності від характеристик продукту). Застигла піна твердне і стискає дверну коробку, тим самим виконуючи функцію кріплення. У випадку з міжкімнатними дверима майстри часто навіть не використовують якісь додаткові фіксатори, якщо загальна вага конструкції (разом з полотном) не перевищує 30 кг.

Однак при встановленні вхідних дверей піна виконує лише допоміжну функцію. Не можна покладатися лише на неї. Вона не може надійно закріпити масивну конструкцію, тому майстри використовують дюбелі.

Термоізоляція

Завдяки великій кількості заповнених повітрям порожнин монтажна піна є ефективним термоізоляційним матеріалом. Вона повністю закриває отвори у стіні, блокуючи відтік теплого повітря з приміщення.
Водночас забезпечується і якісна звукоізоляція. Навіть коли отвори заштукатурені, закриті гіпсокартоном чи пластиковими панелями, піна лишається всередині та блокує зовнішні звуки. Це особливо важливо для вхідних дверей багатоквартирних будинків. Також якомога кращу звукоізоляцію потрібно забезпечити в будинках, які знаходяться поблизу автотрас, заводів та інших шумних об’єктів.

Гігієна

Оскільки монтажна піна є щільною та заповнює усі пустоти (при правильному нанесенні), вона захищає приміщення від пилу, бруду, комах. Будинок, квартира чи офіс лишаються чистими ще до оштукатурювання. Матеріал не руйнується під впливом вологи, не є сприятливим середовищем для розвитку плісняви. Сьогодні на ринку представлені продукти з покращеними властивостями, такими як підвищений рівень вогнестійкості.

Особливості використання піни

Важливо врахувати, що при тривалому впливові сонячних променів затверділа піна стає крихкою. Тому не варто використовувати її як постійне рішення. Після затвердіння зайві частини матеріалу потрібно зрізати і закрити відкоси штукатуркою, гіпсокартоном, пластиковим коробом.

Відкритий балон не підлягає тривалому зберіганню. Його потрібно повністю використати одразу. Пізніше піна стає твердою і розпилювати її вже неможливо. Тому важливо правильно розрахувати кількість балонів перед оформленням замовлення на Belife.ua.

Оскільки балон має високий тиск, його не рекомендується нагрівати, кидати на тверду поверхню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які функції виконує монтажна піна при встановленні дверей?*
05 листопад, 2018, 09:02