Зі Світязю пісок крали на будівництво, яке введеться недалеко від озера

Зі Світязю пісок крали на будівництво, яке введеться недалеко від озера
З озера Світязь вивезли 30 камазів піску на потреби будівництва, яке ведеться на території пансіонату «Шацькі озера».

Про це йдеться у зверненні депутатів Волинської обласної ради Юрія Ройка та Віктора Радчука до тимчасового виконувача обов’язків прокурора Волинської області Ігоря Цюприка та начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, - повідомляють на сайті Волиньради.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на території пансіонату «Шацькі озера» в районі центрального пляжу невідомі особи екскаватором добували пісок з озера Світязь.

Тест звернення подаємо без правок та змін:

"Такі свавільні дії призвели до зміни структури та конфігурації берегової лінії озера. Нагадуємо, що це зона регульованої рекреації природного парку, в якій здійснювати подібні роботи категорично заборонено. Такі дії є порушенням цілої низки статей Кодексів України. Зокрема, Кримінального, Водного, про Надра, про Адміністративні порушення.

До нас звернулись небайдужі представники громадськості, депутати Шацького району. Згідно отриманої інформації добування піску з Світязя було організоване керівництвом пансіонату «Шацькі озера» та ПрАТ «Волиньтурист». Було вивезено 30 камазів піску на потреби будівництва, яке ведеться на території пансіонату «Шацькі озера».

Сьогодні, коли надболючою і резонансною є проблема обміління Шацьких озер, без перебільшення екологічного лиха загальноукраїнського масштабу, верхом зухвалості і нахабства є незаконне добування піску зі Світязя.

Тому, звертаємось до органів прокуратури, національної поліції у Волинській області здійснити відповідні дії щодо факту несанкціонованого добування піску із озера Світязь, виявити порушників і притягнути їх до відповідальності.
Колеги, це справа нашої честі і обов’язку" - наголошують у своєму запиті депутати.

Рішення облради спрямоване тимчасово виконувачу обов’язків прокурора Волинської області Цюприку І. В. та начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області Шпизі П.П. для розгляду і вирішення по суті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прищеміть Зайцю яйця ! Тут все зрозуміло, і до ворожки не ходи. На яке таке будівництво пісок завозили ? Яким рішенням під ту будову земля виділялася ? Хто видавав містобудівні умови ? Хто замовник хто підрядник хто проектував, хто робив експертизу, хто затверджував проект, хто реєстрував декларацію ? Просто стає вже цікаво, а шо з того всього буде в кінцевому результаті ? Сама свиня пліт дере ... . Тут вже треба за ті самі яйця підвішувати когось !
Відповісти
Україна -це "жопа мира"і з такими людьми ніколи порядку тут не буде .
Відповісти
Пісок нікуди не дівся, а от 6 фур з лісом вчора в 17:00 виїхали з Шацька!
Як перевірити? В селищі достатньо камер спостереження.
Відповісти
О, шо там тільки не крадуть ! То є такі люди, шо яйця з-під змії вкрасти можуть ! А ви про якийсь пісок чи дерво !
Відповісти
Останні новини
Зі Світязю пісок крали на будівництво, яке введеться недалеко від озера
05 листопад, 2019, 14:00