На Волині священник Московського патріархату не пустив парафіян ПЦУ у храм

На Волині священник Московського патріархату не пустив парафіян ПЦУ у храм
2 листопада у Димитрівську поминальну суботу в Різдва-Богородичному храмі села Сусваль Володимир-Волинського районного благочиння, відбулась панахида, яку звершив настоятель прот. Сергій Місан.

Про це інформує пресслужба Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

На жаль, богослужіння відбулось у притворі храму, адже настоятель Московського патріархату не пустив парафіян у сам храм. Більше того, під час заупокійної молитви декілька людей, які підтримують Московський патріархат намагались всіляко завадити молитві.

Парафіяни Православної Церкви України не піддались на провокацію і далі побожно продовжували молитись за спокій душ відвіку спочилих отців, братів, сестер, убієнних воїнів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині церква влаштовує поїздку до країни-окупанта – Росії

Тож громада ПЦУ, маючи усі документи, які потрібно для того, щоб увійти і молитись у свому рідному храмі, МП не пускає людей, ігнорує їх правом й думкою і стоїть на своїй позиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чемодан, паром, Стамбул!
Відповісти
Потрібно новоствореній громаді побудувати собі храм і не робити конфліктів.Правильно сказав Списитель: Як прийду то чи знайду віру на землі.Може хватить ділити людей і вішати ярлики хто якого патріархату. Перед Богом всі рівні.
Відповісти
То хто до кого прийшов??? Якщо в тому храмі вже є громада і священник то в чому річ? Це так ніби прийшлов злодій в хату і господарям потрібно виселятись.
Відповісти
То хто до кого прийшов? Це ніби злодій прийшов в хату а господарі повинні виселятись.
Відповісти
Шкода що в церковні справи влізли політики. Раніше було добре: один Бог, одна віра, одна церква! Неозброєним оком видно як одних людей звеличують а інших принижують.Не можна ділити людей за релігійними поглядами, ми всі різні, але ми всі громадяни України.
Відповісти
Бач, як " захисники" сталінської церкви права качають в Україні! Вся громада села будувала церкву, більшість перейшла до ПЦУ, храм має відійти більшості! Хто дав дозвіл порушувати закони України! Ти бачиш, ще і мають наглість кудись відправляти українців, скоріше ви , бандити, поїдете на свою історічєскую подібну разом зі своїми гундяївськими попами, знайте своє місце. Звикли все грабувати, тут вам обламається, ПЦУ, як істинно українська церква буде жити в Україні! Попи в погонах зовсім забули, де служать : чи в церкві чи у концтаборі методи однакові...Господь все бачить і все влаштує , як треба!
Відповісти
Ви не маєте права ображати таких же громадян України як і Ви, але напевно на вас вплинуло "радянське"виховання.В комуністичний період церква зазнавала страшних гонінь( що переживає і зараз), а скільки православних людей стали мучениками і сповідниками віри.Шана і хвала людям які шанують і бережуть свою віру!!!
Відповісти
Коли вже та москальська секта звалить з України?? Люди, чи ви дуреі, чи тупі? Невже не доходить, що в Україні є своя церква, і треба ходити туди, а не до путінсько-гундяєвських попів??
Відповісти
Останні новини
На Волині священник Московського патріархату не пустив парафіян ПЦУ у храм
05 листопад, 2019, 17:55