Уряд заклав у бюджет понад 2 мільярди виплат вчителям за реальну кількість учнів

Уряд заклав у бюджет понад 2 мільярди виплат вчителям за реальну кількість учнів
Усі українські вчителі отримуватимуть надбавку за престижність у розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати).

Міністер освіти Ганна Новосад під час презентації проєкту Держбюджету на 2020 рік повідомила, що на підвищення зарплат педагогам передбачено додаткових 2,2 млрд гривень - пише Обозреватель.

"Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною", – наголосила Новосад.

За словами керівниці МОН, додаткові кошти дозволять усім без винятку регіонам України виплачувати повну надбавку за престижність у розмірі 30%, а не гратися надбавками, як це робили місцеві чиновники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яке відношення має зарплата вчителя до кількості учнів ? чомусь ніхто не платить слугам народу за їхні реальні здобутки. бо таких немає
Відповісти
Дожилися, що паня-міністерка малограмотна і до писання і до рахування.
Відповісти
Давно пора було ввести таку доплату! Виходить, що перевірити 12 зошитів (чи творів, контрольних робіт), що перевірити 30 зошитів - плата однакова! Де справедливість? У класі 30 учнів навчаєш і 12 учнів -нема різниці, платня однакова.
Відповісти
Останні новини
Уряд заклав у бюджет понад 2 мільярди виплат вчителям за реальну кількість учнів
05 листопад, 2019, 19:26