Невизначеність уряду шкодить волинським шахтарям, ‒ профспілковий діяч

Невизначеність уряду шкодить волинським шахтарям, ‒ профспілковий діяч
На думку голови Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості Юрія Калістратова, невизначеність уряду України в питаннях розвитку вугільної галузі шкодить шахтарям.

Посадовець розповів газеті Волинь-нова, що з "важким настроєм" йде на роботу.

"Одинадцять років тому я, головний інженер шахти, знав, що мені робити, які ставити завдання. Був упевнений, що вугілля потрібне державі. Сьогодні нема цього — будуємо заводи зі збагачення вугілля, завтра нам потрібен газ, післязавтра, вже після аварії на ТЕС, що на Донбасі, збагачувальна фабрика, — то генерації "Західенерго" знову не приймають наше вугілля, то ми вже копанки легалізовуємо… Єдину на всю Україну шахту №10 "Нововолинська" будуємо чверть століття і кінця не видно…", - повідав фахівець.

Водночас він висловив невдоволення невизначеністю, яка, на його думку, нині панує в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості та в державі щодо пріоритетів розвитку галузі. Мовляв, це не дає надії на покращення ситуації.

"Та коли на шахті №1 "Нововолинська" у колективі бачу до 70 відсотків молодих облич, то це радує. Ми повинні молоді дати шанс, як це свого часу зробили наші ветерани і батьки для нас", - зауважив Калістратов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Невизначеність уряду шкодить волинським шахтарям, ‒ профспілковий діяч
23 травень, 2013, 13:12