У Луцьку збирають персональні дані школярів для е-квитка: що про це думають батьки. ВІДЕО

У Луцьку збирають персональні дані школярів для е-квитка: що про це думають батьки. ВІДЕО
У Луцьку почали збирати персональні дані школярів та їхніх батьків для видачі електронних карток для проїзду в громадському транспорті. Вони діятимуть з 11 листопада.

Погоджуються надавати інформацію про себе та дітей не всі лучани, - йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Лучанин Денис Набока, батько двох учнів, розповів, що у школі йому дали документи, які потрібно заповнити для отримання пільгової картки для проїду школярів у громадському транспорті. Надавати цю інформацію чоловік відмовився.

«Дали для підпису, трохи здивувався, якщо чесно. Я, взагалі, не певен, що в Україні зараз безпечно залишати свої дані і бути переконаним, що вони не залишаться десь публічно або не потраплять до третіх осіб. До того всього мушу давати згоду на обробку моїх персональних даних. Тут я взагалі взагалі плутаюсь до чого воно стосовно проїзного документа» - каже Денис Набока.

Лучанин Андрій Шаховський каже, що турецька фірма, яка встановлює і обслуговує електронну систему проїзду, може надати інформацію від батьків третім особам.

«Це є пенсіонери, діти, які вчаться в школах, а саме основне – атошники, які можуть бути виділені в окремий файл - і ця інформація коштує грошей» - говорить Андрій Шаховський.

Зі слів керівника транспортного управління Луцька Володимира Степанова, захист персональних даних передбачений договором з оператором «Сіті Кард Систем».

«Захищені, в договорі написано про відповідальність оператора щодо збереження цих персональних даних і подальше їхнє зберігання. Пізніше вони їх мають давати нам для архівування на виконком. Всі ці питання прописані і передбаченні», - розповідає Володимир Степанов.

Юрист Олег Лягутко говорить, що люди, які отримують пільгові картки, надають згоду на використання своїх персональних даних добровільно. З його слів, перелік інформації, яку збирає товариство «Сіті Кард Систем» більший, ніж могло бути потрібно для виготовлення електронних квитків.

«Тобто, передбачена можливість використання персональних даних в рекламних цілях, в інших цілях, можливість передача даних третім особам. Це є перевищенням тої необхідності яка потрібна. Законодавством не встановлений певних порядок і зразок заповнення даної заяви. Особа має дати згоду на обробку персональних даних, але виключно тин даних, які вона вважає на необхідне. В цій ситуації я би радив двічі подумати, перш ніж давати згоду на передачу персональних даних іншим невстановленим особам», - каже Олег Лягутко.

Кореспонденти Суспільного намагалися взяти коментар у представників товариства ТОВ “Сіті Кард Систем”. За телефоном, вказаним на їхній офіційній сторінці, ніхто не відповідав.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чергова істерика, штучно створена перевізникаим, щоб чинити опір введенню безготівкової плати за проїзд! Бариги, на вихід!
Відповісти
Згодою батьки дозволяють використання персональних даних будь-яким третім особам. Для чого це для виготовлення картки і при чому тут перевізники
Відповісти
Мають продаватися дитячі квитки і дорослі. Все крапка.
Відповісти
При чому скандал піднімають ті хто вже віддали Гуглу, Фейсбуку, Інстаграму тощо купу інформації. Це ж треба підняти скандал через одну галочку, яку, увага, мають майже всі документи (навіть договір з банком).
Проблема з особистими даними в Україні справді велика, але ця ситуація явно спеціально розкручена
Відповісти
Останні новини
У Луцьку збирають персональні дані школярів для е-квитка: що про це думають батьки. ВІДЕО
06 листопад, 2019, 11:20