Контроль пасажирів: у громадському транспорті Луцька встановлять камери спостереження

Контроль пасажирів: у громадському транспорті Луцька встановлять камери спостереження
В управлінні транспорту і зв’язку Луцької міської ради розповіли, скільки ступенів контролю за оплатою проїзду існуватиме після запровадження електронного квитка у громадському транспорті міста.

Про це у коментарі «Конкуренту» розповів начальник управління Володимир Степанов.

Зі слів головного транспортника Луцька, передбачається триступеневий контроль.

«Перший ступінь – це водій. При посадці пасажирів він буде слідкувати за тим, щоб пасажир, проходячи біля валідатора, здійснив оплату. За результатами буде йти звуковий сигнал, а у водія буде монітор, який також показуватиме, що пройшла валідація», – розповів Володимир Степанов.

Також додав, що якщо у пасажира немає чим заплатити, то він має цю проблему вирішити або покинути транспортний засіб. До того ж, на початку запровадження безготівкової оплати проїзду можна буде у водіїв купити неперсоніфіковані картки за 50 гривень (35 гривень картка і 15 гривень – для оплати).

«Другий ступінь контролю будуть проводити працівники оператора. У салонах буде встановлюватися відеоспостереження і якщо не було відмітки про те, що відбулася оплата від пасажира, то камера буде його фотографувати. Далі цю інформацію оператор буде надавати перевізнику (власнику транспортного засобу) для вжиття заходів», – пояснив начальник управління транспорту.

Також чітко пояснив, яким буде останній ступінь контролю.

«Третій ступінь – це служба контролю, яка створюється на підприємстві ЛПЕ і буде створена по всіх перевізниках. Це будуть групи по два чоловіка, які ходитимуть із спеціальним обладнанням, матимуть у вигляді смартфону прилад, що зчитуватиме електронні квитки, збиратиме інформацію з карток, смартфонів (якщо проплата зі смартфона)», – зауважив Володимир Степанов.

Та описав процедуру контролю інспекторами.

«Процедура відбуватиметься так: два інспектори будуть заходити у транспортний засіб, проводитимуть своїм приладом по валідатору і блокуватиметься робота системи оплати. Далі вони перевірятимуть пасажирів шляхом поводження по електронному квитку. Одразу висвічуватиметься інформація про оплату чи її відсутність. Інформація про неоплату у режимі онлайн передаватиметься на сервіс. Не буде такого, що виявили когось без квитка, і не склали адмінпротокол. При здачі зміни інспектор має здати суму еквівалентну виявлених порушників», – розповів начальник управління.

Також нагадав, що при виявленні порушника – штраф 20-кратний від вартості проїзду і пасажир зобов’язаний зробити оплату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ню-ню ...
Відповісти
А чому ніхто не потурбувався про зайців??? Як тепер їм? Ви зі своїми бюджетами і схемами зовсім забули про "Зайців". Напишіть інструкції, як їм діяти в умовах ребрендингу
Відповісти
Правильно. Посадити перевізникив на контроль. Вже давай їм 9.50. в Львові 7.
Відповісти
Як хитро підняли оплату за проїзд(15 гривень за дві поїздки), щоб ви коліньми їздили, коли вже будуть вибори мера...
Відповісти
"Всі дивилися на нас і офігівалі".Можна придумати свій велосипед?Та запросто...Мозок є в цих людей???А ми такі,ми "особливі",трохи ди....
Відповісти
Чи буде доступним для громади кількість пасажирропотоку за певний період за окремими маршутами
Відповісти
порушника сфотографовано - що далі ?..
Відповісти
Треба зробити проїзд безкоштовним пенсіонерам та тим хто молиться у церкві хочаб раз у неділю.
Відповісти
Останні новини
Контроль пасажирів: у громадському транспорті Луцька встановлять камери спостереження
07 листопад, 2019, 15:36