У Луцьку «середній» випускний обійдеться батькам в 5 тисяч гривень

У Луцьку «середній» випускний обійдеться батькам в 5 тисяч гривень
Цього року шкільний випускний обійдеться луцьким батькам в 5 тисяч гривень.

Середню вартість свята порахували Відомості.ua.

У Луцьку проведення неофіційної частини заходу "не в школі" влітає у копієчку.

По-перше, кафе чи ресторан замовляють за рік до урочистості. Якщо хтось цього не зробив, то за місяць знайти щось путнє — годі. Мінімальне замовлення з однієї людини — від 350 гривень.

Якщо на святкування випускник піде з двома батьками, то лише ресторан обійдеться в тисячу. До цього додайте ще гроші на подарунки школі та вчителям, інші приємні атрибути свята: голубів, стрічки, феєрверки, віньєтку, відео- та фотозйомку тощо.

Перелік можна продовжувати до безкінечності — на що вистачить фантазії та грошей.

Усе це полегшить батьківські гаманці ще мінімум на тисячу гривень. Мама луцького одинадцятикласника Оксана розповіла, що в їхньому класі цю суму збирали впродовж року. Адже відразу викласти з бюджету сім’ї такі гроші для багатьох просто нереально.

Ще одна суттєва стаття витрат на випускний — це одяг.

Ми пішли на ринок. Адже багато хто одягається саме там. Неодмінний атрибут — випускна сукня. Ними зараз мало не всі контейнери забиті.

Товару навезли з Туреччини, Італії, Польщі. Ціни різні — від 300 гривень до півтори тисячі. Все залежить від якості матерії.

Хіт сезону — синій, бірюзовий, персиковий, бузковий, рожевий, фіолетовий кольори. В середньому за пристойну вечірню сукню потрібно віддати близько 700 гривень.

Продавці переконують, що не варто боятися купувати плаття на випускний вечір на базарі: до свята вони підготувались і намагалися привезти унікальні у лічених екземплярах. Так що ризик стати «інкубатором» (побачити ідентичний одяг на ще комусь) — мінімальний.

До речі, відзначили, що нинішні випускниці стали раціональнішими та віддають перевагу не пишним бальним сукням, які, крім випускного, нікуди потім не вдягнеш, а коротеньким коктейльним платтячкам або строгим приталеним силуетам.

"Тренд серед випускниць Луцька цього року — мати на випускний не одну, а дві сукні. Одна — довга, нарядна — на урочисту частину, друга — в ресторан. Сьогодні навіть два плаття можна купити менше як за тисячу гривень. Звісно, якщо про все подбати заздалегідь. Через Інтернет для доньки замовила одну шикарну сукню за 500 гривень, другу — коктейльну — за триста", — розповіла мама одинадцятикласниці.

Щодо хлопців, то тут усе простіше і прозаїчніше. Є два варіанти: костюм або штани і сорочка. Мінімальна вартість костюма — 700 гривень. Можна купити і за півтори тисячі, і за дві. Якщо купувати окремо, то штани обійдуться у 300 гривень, а сорочка — у 150. Пояс — понад 100 гривень, стільки ж «потягне» і краватка.

Переходимо до взуття. Дівчаче (на каблуці-шпильці чи танкетці, з блискітками, камінчиками тощо): шкірзамінник — від 250 гривень, якісніше — дешевше 350 не купиш. Туфельки з натуральної шкіри вартуватимуть понад півтисячі. Для хлопців пристойне взуття можна купити від 400 гривень.

Для доповнення випускного гардеробу справжній юній леді необхідна маленька сумочка — від 150 гривень. Біжутерія — від 100 і вище.

Для остаточних результатів побували й у перукарні. До наведених вище приблизних сум додайте ще 40 гривень на стрижку для хлопців і від 50 до 100 — на зачіску для випускниць. Якщо порахувати ще різні аксесуари (накладні локони, шпильки, квіти і т. д.), то зачіска для дівчини «влетить» у гривень 300. Плюс манікюр і педикюр. Підіб’ємо підсумки. Зовнішній вигляд випускника стане мамам і татам до двох тисяч гривень, випускниці — до двох із половиною.

А ще обновки на випускний треба придбати і батькам. Тому, як не крути, а сімейному бюджету, якщо порахувати всі витрати, випускний обійдеться щонайменше у п’ять тисяч гривень.

Тому не дивно, що останніми роками все більше чути серед батьків луцьких випускників фразу: ми йдемо лише на урочисту частину. В ресторан — ні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як подумаєш, що твоя джитина ще мала, а як піду у школу, то буде всі 10 тисяч той випускний коштувати. Марнотратсво з тих шкіл.
Відповісти
Да, за день до выпускного еще юное создание, а после всех причесок, макияжей и одеваний перед тобой стоит уже зрелая матрона. Удивляюсь, почему наши мамаши так стремятся искусственно состарить своих дочерей.
Відповісти
При чому тут макіяж? Тут і без макіяжу може бути,як ти кажеш-пишеш "матрона"! Головне не які люди ззовні, а які в середині!
Якщо ти всіх судиш за зовнішністю, то соррі, Майкл, тебе дійсно шкода..."вумника")))
А хлопці всі там "на расхват", прищаві, худі, з півасом в зубах?) Красавци)))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «середній» випускний обійдеться батькам в 5 тисяч гривень
23 травень, 2013, 15:20