У Запоріжжі 15-річна народила двійню: хлопчики – у реанімації. ВІДЕО

У Запоріжжі 15-річна народила двійню: хлопчики – у реанімації. ВІДЕО
У Запоріжжі 9-класниця народила близнюків. Лікарі відзначають, що пологи 15-річної дівчини минули блискавично і юна мати почувається добре.

Про це повідомляє ТСН.

Андрію та Саші лише по 4 дні, їхню маму привезли до пологового о 1:30 ночі, через три години вона народила – у свій власний 15-й день народження. Бабуся малюків звістку про вагітність доньки зустріла спокійно: 52-річна жінка сама має 7 дітей, тому питання про переривання вагітності навіть не ставила. Зятя вона називає сином, а той її – мамою. Жити разом як чоловік та дружина Ліза з Олексієм почали, коли йому було 19 років, а їй – 13.

"Вибачте, стільки ситуацій – потім осуджують дівчат, котрі там десь по кутках, за кущами, по притонах – додому приносять у подолі. То я дала згоду – хай краще на моїх очах", - пояснила Світлана Некрасова.

В селі реагували не так спокійно – були й такі, хто ранню вагітність активно засуджував. "Ну, декотрі говорили спочатку, а потім уже всі все зрозуміли, що зворотнього шляху немає – і якось усі пошли в кращий бік", - каже батько дітей Олексій Кащенко.

Чого не варто робити батькам, щоб діти мали хороше майбутнє
Зазвичай юним породіллям роблять кесарів розтин, але в цьому випадку все відбувалося надто стрімко, тому народжувала Ліза сама. Загальмувати пологи також не вдалося. "Точку неповернення минули вже, там було відкриття 8 сантиметрів, а повне відкриття 10 сантиметрів. Ну, давайте суто арифметично порахуйте і зрозумієте, що що йде мова", - каже головний лікар обласного перинатального центру Олександр Кирилюк.

Юна мати почувається добре, а от хлопчики у реанімації на штучному диханні. Вони народилися на 34-му тижні з вагою менш ніж півтора кілограми. У обидвох є проблеми. "Першочергова – це з легенями. У одної дитини надрив легені, в іншої гематоми", - каже волонтерка Злата Некрасова. "Стан дітей дуже тяжкий. Швидше за все, вони потребуватимуть тривалого лікування та реабілітації. Вони на механічній вентиляції", - розповів завідувач відділенням реанімації новонароджених обласної клінічної дитячої лікарні Іван Анікін.

Гроші для молодих батьків збирають волонтери, вони ж намагаються допомогти з оформленням документів, адже це проблема. Укласти шлюб, навіть за наявності дитини, в Україні можна лише з 16 років, тож навіть оформити допомогу на дитину сама Ліза не може. "Тільки в супроводі своїх законних представників. Якщо батьки чи опікуни – хтось із них. Вона народила, вона є матір’ю, але в неї немає повної цивільної дієздатності. На жаль, повна цивільна дієздатність з момента народження дітей не передбачена. З моменту укладання шлюбу – так, з моменту народження дітей – ні", - пояснила юрист Марина Келембет.

9-й клас Ліза закінчить екстерном, потім планує працювати манікюрницею. Батько дітей вже працює, тож запевняє: родину забезпечить. Офіційний шлюб молоді планують укласти за рік – коли дівчині виповниться 16. А поки хочуть якнайшвидше потрапити додому разом з дітьми: "Щоби діти одужали по швидше, забрати додому".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.