Мер міста на Волині вигнав журналіста з сесії міськради. ВІДЕО

Мер міста на Волині вигнав журналіста з сесії міськради. ВІДЕО
Міський голова Каменя-Каширського Василь Бондар заборонив журналісту Богдану Пташнику перебувати на сесії міськради.

Про свої "пригоди" у міській раді він написав у "Вістях Каменя".

Так, журналіст планував проводити відеозйомку сесії. Він пише: не міг уявити, що з відеозйомкою виникнуть проблеми.

Перед початок засідання Пташник підійшов до мера та повідомив, що фіксуватиме сесію.

"Однак, мера міста це неабияк "зачепило". Для початку, Василь Бондар став цікавитися чи я попередньо, як мінімум за день, зареєструвався, аби бути просто присутнім на сесії. Бо цього, нібито, вимагає регламент. Коли я вказав йому, що це суперечить чинному законодавству і ніхто (не те що журналіст, а звичайний громадянин) не може бути обмежений в своєму праві відвідувати сесії місцевого самоврядування, пана голову "прорвало", він почав у звичній для себе хамській манері вимагати від мене посвідчення журналіста, більше того "видав" таке, чого від нього навіть я не очікував. Типу "ти каменської прописки не маєш". Що тут можна сказати? Як мінімум - дивак наш мер", - пише журналіст.



Коли ж сесія стартувала мер поцікавився, чи зареєструвався Пташник попередньо та почав вимагати у нього документи.

"Я відмовився. Свою позицію я обґрунтував тим, що в даний момент хочу скористатися правом, наданим кожному з нас Конституцією і численною законодавчою базою, зокрема, Законом України "Про інформацію". Цей нормативно-правовий акт чітко зазначає, що "Всi громадяни України, юридичнi особи i державнi органи мають право на iнформацiю, що передбачає можливiсть вiльного одержання, використання, поширення та зберiгання вiдомостей, необхiдних їм для реалiзацiї ними своїх прав, свобод i законних iнтересiв, здiйснення завдань i функцiй", - продовжує він.

Зрештою, питання про правомірність перебування Пташника на засіданні запропонували поставити на голосування. Тож, він, зрозумівши, що депутати швидше за все підтримають мера, покинув залу засідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В такому випадку треба викликати міліцію, щоб зафіксували факт перешкоджання журналістської діяльності. Чи посвідчення не було журналістського?
Відповісти
Звичайно, що не було посвідчення. Через те і відео обривається в момент, коли б журналіст мав показати посвідчення. А те, що цей "типу" журналіст виправдовується, що кожен громадянин може бути присутнім на сесії, то звісно правда, але уточню для такого шанованого майстра пера, що знімати на відео не може.
Відповісти
Аргументуй. Чому на відео знімати не можна?
Відповісти
мабуть вони вирішували щось в свою користь на своє збагачення і не хотіли щоб це всі побачили
Відповісти
Останні новини
Мер міста на Волині вигнав журналіста з сесії міськради. ВІДЕО
24 травень, 2013, 09:37