Підбори, джемпери і капелюхи: в ЗСУ протестували жіночу форму одягу

Підбори, джемпери і капелюхи: в ЗСУ протестували жіночу форму одягу
У Збройних силах України завершилося тестування жіночої повсякденної форми одягу.

Новинки жіночого військового гардероба: сорочку, джемпер, штани, краватку, взуття чотирьох моделей, новий капелюх - упродовж місяця носили жінки-військові зв’язківці, - пише УНІАН.

"На відмінну від попереднього тестування зразків одностроїв, нові зразки більше потішили. По-перше, взуття, особисто для мене - зручне. Ходити на таких підборах і зі шнурівкою одне задоволення. Вони гарно фіксують ногу і дають можливість робити впевненні кроки як під час вільної ходьби, так і під час урочистої. Як на мене, всі елементи одягу продумані саме для жінки. Проте жодна із сорочок мені не підійшла, я маю таку особливість, як широкі плечі, вважаю, що цей нюанс потрібно врахувати фахівцям із розроблення виробів", - розповіла одна з офіцерів.

За словами начальника управління розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗСУ підполковника Віталія Рябова, взуття стало найбільшою проблемою. Різній віковій групі подобаються різні моделі: молодші просять високі підбори, старші ж навпаки. А з приводу висоти підйому - взагалі окрема тема, у кожної свої вимоги через фізіологічні властивості стопи.

До речі, висота підборів взуття від 5 до 7 см. Фахівці кажуть, найімовірніше, зупиняться на двох варіантах жіночих туфель. Щодо штанів, джемпера, краватки та нового капелюха - тут без зауважень, жінки задоволені вдосконаленнями цих зразків.

У штанах завдяки виточкам ззаду тепер немає кишень, вони підкреслюють жіночу фігуру, стали трішки звуженими. Однак дехто завважує, що кишені все ж потрібні, бо мають звичку щось туди покласти. Жіноча краватка, на думку багатьох, так само, як і чоловіча, надає стриманості військового образу. Розробники подбали про те, щоб цей виріб був суто жіночим. Маленькою цікавинкою тут буде тризуб замість ґудзика у центрі, що нагадуватиме защіпку, яку носять чоловіки.

Пропозицію на затвердження щодо змін зразків військового одягу вже подали. Близько десяти зразків таких головних уборів підбирали наші фахівці, досліджуючи військову форму країн-членів НАТО. За словами офіцера, деякі елементи зменшували, а деякі збільшували у розмірах. Додавали різний матеріал від картону до пластику. Словом, модифікували, як могли. Так і з’явився цей симбіоз ідей.

До речі, для старшого офіцерського складу капелюх планують оздобити вишитими дубовими листями золотавого кольору. А для сержантського складу - шкіряними елементами. Усі зауваження та пропозиції жінок-військовослужбовців, які тестували нові зразки одностроїв, вивчать і проаналізують. До кінця року заплановано розробити технічні специфікації цих предметів, щоб уже із січня 2020 року можна було їх закуповувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗСУ, зміни
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ей! а де ж рівні права? дайте їм таку саму як і в чоловіків!
Відповісти
І щоб не відволікались від служби вібратори на батарейках Дюрасель.
Відповісти
Останні новини
Підбори, джемпери і капелюхи: в ЗСУ протестували жіночу форму одягу
13 листопад, 2019, 01:19