У Луцьку нагородили аграріїв-«відмінників». ФОТО

У Луцьку нагородили аграріїв-«відмінників». ФОТО
У Палаці культури Луцька сьогодні, 13 листопада, відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Задовго до початку дійства перед будівлею «вишикувалися» найкращі зразки техніки, що сприяють плідній роботі та допомагають в обробітку землі.

За словами директора агропромислового розвитку Юрія Горбенка, Волинь – аграрний край, де щороку зростає динаміка виробництва сільськогосподарської продукції. Посадовець назвав основні здобутки краю на хліборобській ниві.

«Наша область є мільйонеркою: понад мільйон населення, понад мільйон сільськогосподарських угідь в обробітку, понад мільйон тонн зернових, що за всю історію Волині – рекорд, понад мійльон тонн картоплі. Звичайно, що у цих здобутках – робота когорти аграріїв», - відзначив він.

Загалом на Волині працює майже 400 агроформувань, понад 600 фермерських господарств, 148 тисяч особистих селянських господарств. В області утримують 4% сільськогосподарських тварин від загальноукраїнської цифри, а також четверта частина м’ясної худоби. Юрій Горбенко наголосив, що останнім часом набуває популярності вирощування органічної продукції, яку у Волині купують не лише в межах країни, а й за кордоном. Зокрема, нині в області сертифікували 20 виробників органіки.

Долучився до вітань в.о. голови Волинської ОДА Олександр Киричук. Він наголосив, що аграрна галузь України – ключова складова національної економіки. До того ж, сільське господарство – пріорітет розвитку економіки Волині.

«Завдяки впровадженню сучасних технологій, професіоналізму, господарському ставленню до землі, ви збираєте чималі урожаї, забезпечуєте якісними та доступними продуктами волинян», - звернувся він до працівників сільського господарства. Разом із тим, каже Олександр Киричук, потрібне запровадження нових механізмів з урахуванням дієвих програм із розвитку сільських територій. Підтримка аграріїв дозволить вивести місцевий ринок на ще вищий рівень, склавши достойну конкуренцію закордонним компаніям.

Привітали працівників сільського господарства й голова обласної ради Ірина Вахович та заступниця мера Луцька Ірина Чебелюк, відзначивши, що аграрії освоюють вирощування нових культур, зокрема, кавунів, жимолості, нарощують потужності виробництва, тож саме ця галузь може стати основою економічного дива. Також вони побажали працівникам сільського господарства розвитку, впровадження інновацій та нових здобутків на хліборобській ниві.

Понад пів сотні аграріїв-«відмінників» отримали почесні відзнаки, зокрема, директор ТзОВ «Веселе-агро» Ігор Лукашук, голова фермерського господарства «Золота нива» Василь Салатюк, директор ТОВ «Стохід нова агро» Юрій Шоломицький, директор ТОВ «Агропродукт Горохів» Василь Щерблюк, директорка ТзОВ «Дружба» Валерія Яромчук, голова фермерського господарства «Олко» Олександр Веремчук, директор ТзОВ «Журавлини» Микола Колядюк, директор ТзОВ «Волинь Нова» Іван Мисевич інші.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
саме так: міль-йон, міль-ярд, а не мілліони та мілліарди у виконанні наших столичних високопосадовців.. ось і Юлька на днях "трілліонила", а саме так і напише, вже й коса вилізла, а все на супостатський манер..
Відповісти